Сряда, 06 Сеп 2023
            
Велико Търново Други

В Ресен вече има детска площадка по пътна безопасност

  06.06.2023 10:05
В Ресен вече има детска площадка по пътна безопасност

В с. Ресен в понеделник бе открита втора за община Велико Търново детска площадка по пътна безопасност. Тя е изготвена по проект на Кметството и е част от Инвестиционната програма на Община Велико Търново.

Площадката включва очертани пешеходни зони и велоалеи, с монтирани пътни знаци и светофари. На нея децата от селото и съседните населени места ще могат да придобиват знания по пътна безопасност и да практикуват усвоените правилата за безопасно движение по пътищата. Партньори в изграждането на съоръжението са ОДМВР – В. Търново, РД „ПБЗН“ – В. Търново и Съюзът на пивоварите в Република България.

На церемонията присъстваха заместник-кметът на Община Велико Търново Нейко Генчев, заместник-областният управител Станислав Николов, началникът на сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ при ОДМВР – В. Търново главен инспектор Боян Бартолов и началникът на РУ – В. Търново главен инспектор Веселин Райков, директорът на РД „ПБЗН“ – В. Търново комисар Красимир Кръстев и началникът на РС „ПБЗН“ – В. Търново главен инспектор Пламен Иванов, полицейски служители, кметове и кметски наместници, ученици, деца от детската градина и жители на селото.

Това е втората подобна площадка, изградена на територията на община Велико Търново. Първата беше изградена преди години в с. Балван, със средства на Община Велико Търново, осигурени по програма „Местни инициативи“.

Сутринта преди откриването в Ресен с мълчалив протест стартира и Общинската лятна кампания „Пази детето на пътя“. В нея се включиха ученици от местното училище, които с помощта на полицейски служители спираха автомобилите и раздаваха на водачите флаери с препоръки за безопасно шофиране. / сн. ОДМВР


Ключови думи
Ресен пътна безопасност
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати