Петък, 08 Сеп 2023
            
Други Елена

Разпоповци бе домакин на XXII Събор на читалищата в община Елена

  05.06.2023 13:52
Разпоповци бе домакин на XXII Събор на читалищата в община Елена

На 4 юни т.г. се проведе поредният събор на общинските читалища с домакинство на създаденото през далечната 1881 година разпоповско читалище.

Иван Минчев, председател на НЧ „Просвета – Разпоповци – 1881“, поздрави с добре дошли присъстващите, а кметът, инж. Дилян Млъзев откри празника, като преди това връчи почетна грамота и подарък на Люба и Фикрат Салимови, заселили се преди 5 години в Разпоповци и прегърнали идеята за безкористна читалищната дейност.

Тричасовата програма от 15-те читалища бе пъстра и по жанр, и по възраст – танците, песните, стихотворенията, забавните сценки се редуваха и публиката не скучаеше, когато на сцената можеха да се видят изпълнители на 7 и 77 години. Същата сцена, на която някога е играл големият Георги Георгиев – Гец. Съборът приключи с ритуал по предаване на летописната книга и знамето на следващия домакин – НЧ „Просвета – 1897“ с. Палици.

Следобедните часове бяха отредени за друго културно събитие, превърнало се вече в традиция – Творческа пролет в Разпоповци./ сн. Община Елена


Ключови думи
Разпоповци
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати