Неделя, 03 Сеп 2023
            
Велико Търново Общество

Отлагат Пролетния ден за природа заради очаквано влошаване на времето

  03.06.2023 07:16
Отлагат Пролетния ден за природа заради очаквано влошаване на времето

Пролетта е тук с цялата си тучна свежест и ние заедно с деятели от село Шемшево мечтаем да ви зарадваме с един усмихнат ден сред природата за малки и големи. И докато всички се забавляваме, задружно ще свършим и едно добро дело. Тази година нашият „Пролетен ден за природа“ ще бъде в подкрепа за църквата в селото. Всеки ще има възможност да остави дарение.
Апелът е на добротворците от „TarnovoRuns“, които организират поход или велоразходка – който както желае, пикник, много игри, награди за децата и хорца. Всичко ще се случва в парка на центъра в Шемшево, уточняват организаторите, но зради очакваното влошаване на времето всичко предвидено се отлага, евентуално за утре, 4 юни. Ако и в неделният ден времето е лошо, празникът се мести на 17 юни.  

Ето какво са планували организаторите:

„Ще монтираме волейболна мрежа; ще поставим малки футболни вратички; мини-турнир по тенис на маса; ще дърпаме въже; ще играем народна топка и щафетни игри; донеси си федербал или фрисби; ще тропкаме хорца.
Всеки е добре дошъл било то пеша, с колело, с автобус №6 или с автомобил.

ЧАС: 9:00 за похода, 11:00 за игрите в центъра на селото.

КЪДЕ: ЗА ПОХОДА Среща в ж. к. Бузлуджа (Пишмана) пред зеленчуков магазин "Витамина" (над Спортното училище, ето тук: https://goo.gl/maps/bYP7JaVQPf9mL5gi9, за останалите директно там.

План за деня:
9:00 - Среща за похода пред магазин „Витамина“. Потегляме на поход и най-вероятно ще минем през Синия вир.
11:00 - Среща на в центъра на село Шемшево.
9:00 - 11:00 Поход 7км през Синия вир и е вероятно да бъде калничко.
11:00 - 16:00 Игри, пикник, награди за децата и музика с хорца.
16:00 - 18:30 Всеки се прибира с автобус №6 или пеша. Официално прибиране няма да има.
 

КАКВО ДА СИ НОСИМ:
Връхна дреха за хладната утрин и по-леки дрехи за игрите, танците, гоненките. Одеяло за сядане, маратонки, термос с чай, здравословна пикник храна (плодове, ядки, посни сандвичи с домат, хумус, маслини и т. н.), топки за ритане, бутилка за вода, федербал. В центъра на селото има ново заведение за храна. Също има и чешма с водица.


Отговорник Калинба: +359889223374

ЦЕНА: БЕЗПЛАТНО! Защото ние мечтаем всеки да бъде здрав и силен. Ако желаете да подкрепите нашата организация и всички над 120 безплатни събития всяка година, можете да го направите чрез еднократно или абонаментно ежемесечно дарение. Сумата няма значение. ЕТО ТУК: www.tarnovoruns.com.

Ние разчитаме САМО на вас“. 

От TarnovoRuns напомнят на желаещите да участват да следят страницата им във Фейсбук за информация кое кога ще се случи. 


Ключови думи
църква Шемшево
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати