Събота, 05 Авг 2023
            
Велико Търново Общество

Църквата в Леденик посреща храмовия си празник с освежена арка

  06.05.2023 08:25
Църквата в Леденик посреща храмовия си празник с освежена арка

С освежена арка посреща 6 май църквата „Св. Георги“ в Леденик. От Сдружение „Европейско развитие на село Леденик“ и съмишленици премахнаха олющената боя и върнаха свежия вид на арката.

„Боядисването на арката на храма е първата инициатива, за която ползвахме дарения от хората от селото ни, като със събраните пари закупихме материалите и сме много щастливи, че имаме възможността заедно да извършим нещо толкова прекрасно за Божия храм. Удовлетворението е незаменимо! Всички се радваме от свършената работа и вярваме, че Бог ще благослови делата ни занапред и всички добри каузи, на които сме се посветили в Сдружението ни. Благодарим за съпричастността на хората! В работата ни помогнаха и няколко прекрасни деца. които не за пръв път участват в наши инициативи“, разказва Веселина Бастиянова от сдружението и показва как е изглеждала арката преди и как изглежда сега.

От сдружението ще извият и общоселско гергьовско хоро. Първите тактове ще прозвучат в 12 ч. пред църквата.

Ще огласим селото с българска народна музика. Ще пеят прекрасните ни леденичанки Нели Узунова и групата за народни песни към Клуб на пенсионера "Надежда" в село Леденик. Не пропускайте увеселението, заповядайте на хорото,  всеки е добре дошъл, отблизо и отдалеч, канят от сдружението.


Ключови думи
църква Леденик
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати