Четвъртък, 10 Авг 2023
            
Велико Търново Други

Стартира смяната на основната ВиК мрежа в кв. „Света гора“ във Велико Търново

  09.05.2023 11:50
Стартира смяната на основната ВиК мрежа в кв. „Света гора“ във Велико Търново

Започват дейностите по реконструкция на основните водопроводи и канализация в кв. „Света гора“ във Велико Търново. Новата ВиК мрежа ще бъде положена под улиците „Сливница“, „Димитър Найденов“ и „Теодосий Търновски“ – в участъка от ул. „Димитър Найденов“ до обръщалото под студентските общежития.

Финансирането за реконструкцията на водопроводите и канализационните колектори е целево.

Строителните работи стартират по ул. „Сливница“. Това налага временна организация на движението и затваряне на отсечката – в участъка й между улиците „Св. Климент Охридски“ и „Димитър Найденов“.

От днес частично се променя маршрутът на автобусна линия №5. В посока от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ към централната градска част и кв. „Колю Фичето“ автобусите ще пътуват по следния начин: обръщало под студентските общежития  - главен път I-4 Велико Търново-София – Южен пътен възел – ул. „Христо Ботев“. Разписанието на линия №5 от кв. „Колю Фичето“ към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и от спирка „Театъра“ към кв. „Колю Фичето“ не се променя.

След приключване на строителните работи по подземната инфраструктура, всички гореописани улици ще бъдат цялостно преасфалтирани и с обновени тротоари. Тези дейности са заложени по проекта на Община Велико Търново „По-добре свързани вторични и третични точки в главната и широкообхватната мрежа на път /TEN-T/, чрез общи мерки в трансграничния регион“, финансиран по Програма „ИНТЕРРЕГ V-A Румъния-България“ 2014-2020 г.


Ключови думи
ВиК Св. гора
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати