Понеделник, 10 Юли 2023
            
Горна Оряховица Общество

Подменят водопровода по улица „Тракия” в Горна Оряховица

  10.04.2023 11:34
Подменят водопровода по улица „Тракия” в Горна Оряховица

Започна основен ремонт на улица „Тракия”, който включва подмяна на водопровода и преасфалтиране. Улицата е около 220 метра, но с голяма концентрация на ВиК аварии. Това е най-ниското място в града и нощем, когато няма консумация, се получава много високо налягане. В съчетание със старите водопроводни тръби това води до много чести аварии, обясни шефът на ВиК район Горна Оряховица инж. Никола Дамянов. От тях страда целият квартал, тъй като редовно се спира водата докато се отстрани повредата. Заради високото налягане много често кранът на кръстовището с ул. „Родопи” се оставя да тече, което пък си е загуба на вода, плащана от всички.

За решаване на проблема ще се работи в партньорство, като ВиК ще участват с труд и тръби, Ще се подмени целият водопровод и ще се направят отклонения към имотите по улицата. Общината ще осигури фракцията и после ще асфалтира. Ако времето не се вдъжди продължително, целият ремонт би трябвало да завърши за месец. През това време улицата ще е затворена за движение.

„Тракия” е една от улиците, за които Общината настоява пред ВиК да се ремонтират тази година. Давайки старт на ремонта кметът инж. Добромир Добрев и зам. управителят на ВиК „Йовковци” инж. Росен Трифонов обсъждаха и други улици, по които може да се работи тази година. Засега обаче единственото сигурно си остава ремонтирането на „Тракия”.


Ключови думи
ремонт Тракия Горна Оряховица ВиК
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати