Събота, 05 Авг 2023
            
Горна Оряховица Други

Инж. Добромир Добрев: Гергьовден е един от най-емоционалните празници в българския православен и национален календар

  06.05.2023 08:42
Инж. Добромир Добрев: Гергьовден е един от най-емоционалните празници в българския православен и национален календар

Уважаеми съграждани, 

Денят на Свети Георги Победоносец е един от най-светлите, най-красивите и най-емоционалните празници в българския православен и национален календар.

Днес е Денят на храбростта и Празник на българската армия.
На 6-ти май празнуват също земеделците и овчарите. Празнуват всички българи – независимо дали са в пределите на родината ни или не, отправят молитва към Светеца за здраве и берекет.
На най-големия сред пролетните празници свеждаме глава в знак на признателност към хилядите българи, проляли кръвта си по бойните полета във войните. Прекланяме се пред паметта на нашите предци, защитавали правото на българския народ да е свободен и обединен в рамките на Отечеството.
В този ден ние отдаваме признание на жените и мъжете на военна служба. На хората, с униформа или без, чийто труд често остава непознат и анонимен в общественото съзнание. Но когато са нужни ефективни действия за преодоляване на последствията от бедствия, аварии или катастрофи, те са сред нас и работят денонощно. Носят, с цялата ѝ тежест, отговорността за взетите в критични моменти решения.
Слава Богу, живеем в мирно време и от нас не се изисква да защитаваме бойните си знамена. Животът в Горна Оряховица е относително спокоен и можем да плануваме времето си напред. И днес – в деня на храбростта, поздравявам военнослужещите, но и всички Вас, защото съм сигурен, че за да постигате мечтите си, всеки един проявява не по-малка смелост, твърдост и всеотдайност.
Уважаеми съграждани, на Вас и Вашите семейства честитя 6-ти май – Деня на храбростта!

Инж. Добромир Добрев

Кмет на Община Горна Оряховица   


Ключови думи
Добромир Добрев Горна Оряховица Гергьовден
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати