Петък, 21 Юли 2023
            
Горна Оряховица Други

Петър Патарински получи „Измирлиевската” награда за 2023 година

  21.04.2023 13:59
Петър Патарински получи „Измирлиевската” награда за 2023 година

Петър Патарински от 12 „б” получи голямата награда за ученически постижения, която СУ „Георги Измирлиев” връчва всяка година на патронния празник на училището. За да я вземе, Петър трябваше да предаде за малко знамето на училището, което с гордост изнася вече няколко години.

Двама учители бяха отличени по време на празничната церемония. Наградата „Напредък” за педагога, лидер в науката, тази година е за математичката Мария Димитрова. Наградата „Аура” за творчески подход получи Йорданка Кушева.

По традиция тържеството за патронния празник бе използвано и за да се отличат всички ученици, които са постигнали успехи в конкурси, олимпиади, спортни състезания и творчески надпревари. Десетки деца получиха своите грамоти от директора на училището Криси Аврамова, която подчерта, че това е един от най-хубавите моменти за всеки учители – когато вижда плодовете на своя труд.

Специални гости на празника имаше от Националния военен университет „Васил Левски”. Армейският оркестър и таланти от училището изпълниха химна на България, докато се издигаше националния флаг. Музикантите в униформа отправиха и още един музикален поздрав преди на сцената да излязат изпълнителите от Гимназията. Началникът на НВУ бригаден генерал Иван Маламов поздрави ученици и учители за празника. Поздрави от името на Общината поднесе зам. кметът Николай Георгиев, а едно от децата прочете и специалното обръщение на кмета инж. Добромир Добрев. Вашите успехи са наградата за нашия труд. Бъдете горди „измирлиевци”, честити празника директорът Криси Аврамова.

Възстановка на последните дни на Георги Измирлиев – Македончето напомни на децата кой е техният патрон. След което сцената беше за училищните състави и талантливите деца. Празникът завърши с хора, поведени от най-малките възпитаници на Гимназията.


Ключови думи
СУ "Георги Измирлиев" празник
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати