Петък, 14 Юли 2023
            
Горна Оряховица Други

Жалба в КЗК блокира и втората част на проекта за подмяна на старите печки в Горна Оряховица

  14.04.2023 11:08
Жалба в КЗК блокира и втората част на проекта за подмяна на старите печки в Горна Оряховица

Жалба в КЗК на отхвърлена фирма блокира и втората част от проекта за подмяна на старите печки с нови уреди за отопление. Втората обществена поръчка по този проект е за доставка на пелетни камини, газови котли и радиатори. Общата стойност е 1 410 559 лева, разделени в три обособени позиции. Кандидатстваха общо девет фирми, повечето от които и за трите позиции. За победител в първата позиция за доставка на пелетни камини е обявено ДЗЗД „Инженерингови системи – България 2021” - София. Дружеството включва три фирми „Актив Билд” ООД, „Марели системс” ЕООД и „Еста технолоджис” ООД. Втората позиция за газови котли и третата за радиатори е спечелена от „Термоавтоматика Димов Сариев” ООД – Велико Търново.

Жалбата в КЗК е от „Екселор холдинг груп” ЕАД. Фирмата обжалва избора по позиции 1 и 2. Дружеството е сред отстранените и недопуснати до отваряне на ценови оферти. Много е вероятно да има и други жалби. В две от позициите горнооряховското дружество „НИКО – 96” е на второ място и с по-ниски ценови оферти, но победителите печелят с точки за качество.

Точно „НИКО – 96” и „Клима Маг”блокираха първата част от проекта за доставка на климатици. КЗК отхвърли жалбата на двете фирми по позицията за доставка на климатици 18-ки и делото вече е във ВАС. Комисията отхвърли и жалбата срещу прекратяване на поръчката за избор на 12-ки. Очаква се и това дело да премине във Върховния съд, но още не е изтекъл срокът за обжалване.

Дори и да се развият по най-добрия начин нещата в КЗК и ВАС, времето за реализация на проекта вече изключително накъсява, тъй като трябва да бъде приключен до края на годината. Одобрените по проекта пък се притесняват дали ще имат нови уреди за началото на новия отоплителен сезон.

Елена ВЕЛКОВА


Ключови думи
подмяна на стари печки жалби КЗК
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати