Вторник, 11 Юли 2023
            
Общество Свищов

СУ „Николай Катранов“ с даренние за Центровете за настаняване от семеен тип в Павликени и Елена

  10.04.2023 10:12
СУ „Николай Катранов“ с даренние за Центровете за настаняване от семеен тип в Павликени и Елена

Свищовското Средно училище „Николай Катранов“ посрещна гости от Центъра за настаняване от семеен тип „Вяра“, град Павликени. Поканата към тях отправиха учениците от VII „а“ клас и VIII „б“ клас, с класни ръководители Елена Илиева и  Йорданка Илиева, по чиято инициатива в училището бе организирана благотворителна акция „Дар от сърце за Великден“ за събиране на детски дрехи, играчки, ранички, настолни игри и книги.

Акцията премина изключително успешно и само за два дни в училишето бяха събрани много дарения от ученици, учители и родители.

В последния ден преди пролетната ваканция, с голяма радост катрановци посрещнаха децата от Център „Вяра“ в Свищов и бяха техни любезни домакини. За доброто настроение на гостите с танци и песни се погрижиха учениците от I „в“ клас, с класен ръководител Веселина Страшимирова и учител в ЦДО Радостина Русева. Гостите имаха възможност да се включат в творчески дейности с ученците от IV „в“ клас, с класен ръководител Петя Попова и учител в ЦДО Шенгюл Якубова, както и с доброволци от клуб „Ангелски сърца“, с учители от ЦДО Яна Йорданова, Таня Валентинова и Вероника Ранкова. Момчетата от групата имаха възможност да поиграят и футбол на спортната пощадка в двора на училището с Мирослав Костадинов.

За всички имаше разходка из град Свищов и запознаване с неговите забележителности. На финала гости и домакини се разделиха като приятели, с обещанието, че ще има следваща среща в град Павликени.

На децата от Център „Вяра“ – град Павликени бе предоставено половината от събраното в СУ „Николай Катранов“ дарение. Останалата част, както бе предварително обявено, катрановци ще изпратят за децата в Центъра за настаняване от семеен тип в град Елена.


Ключови думи
СУ Николай Катранов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати