Сряда, 05 Oct 2022
            
Общество Свищов

Далия Начева от СУ „Николай Катранов“ изкара 100 т. на допълнителната матура по английски език

  05.07.2022 10:16
Далия Начева от СУ „Николай Катранов“ изкара 100 т. на допълнителната матура по английски език

На официална церемония, в присъствието на учители и родители, седмокласниците на СУ "Николай Катранов" получиха своите свидетелства за основно образование. Директорът Генади Иванов поздрави учениците и връчи лично документа на всеки един от тях.

Със специална изненада от училищното ръководство бяха зарадвани учениците с най-висок успех от випуска – те получиха за награда безплатна учебна екскурзия до Русе и Бяла, която ще се състои до края на настоящата седмица.

За поредна година СУ „Николай Катранов“ изпраща един успешен випуск седмокласници от 91 ученици, постигнали много високи резултати в учебната дейност и редица национални и международни олимпиади и състезания.

Повод за гордост за поредна година са и резултатите на катрановци от Националното външно оценяване след VII клас:

С най-висок резултат на НВО по български език и литература от 94,5 точки са Карина Минчева и Мирела Митева от VII „в“ клас, като Мирела е постигнала най-висок резултат от 90 точки и на изпита по математика. Над 40 ученици са постигнали над 70 точки на изпита по БЕЛ, а по математика над 50 точки имат повече от 30 ученици. На допълнителния изпит по английски език от изявилите желание да се явят 10 ученици, 8 са постигнали резултат от над 90 точки, като Далия Начева от VII „в“ клас е получила максималните 100 точки.

Отличните постижения на седмокласниците са резултат от добрата работа на учителите по български език и литература Ангел Ангелов, Галя Рошелова и Маргарита Петрова и математиците Йордан Димов, Милена Николаева и Татяна Велизарова.

Тази година СУ „Николай Катранов“ предлага прием в VIII клас в две профилирани паралелки: профил „Чужди езици“ с английски език и немски език, и профил „Природни науки“ с интензивно изучаване на английски език.


Ключови думи
СУ Николай Катранов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати