Неделя, 09 Юли 2023
            
Горна Оряховица Избори 2 април 2023 г.

Изборни машини и бюлетини вече са по секциите в Горнооряховско

  01.04.2023 16:03
Изборни машини и бюлетини вече са по секциите в Горнооряховско

Всички секционни комисии в Горнооряховска община получиха изборните си материали и повечето дори приключиха с подреждането на работното си място за утре – 2 април, деня на вота.

40 000 бюлетини, 60 изборни машини и 65 устройства за видеонаблюдение са разположени в общо 67 секции. Две от тях са допълнителни – тази в Болницата и подвижната урна за хора с увреждания. Там няма да има видеонаблюдение. За всички останали броенето на бюлетините ще може да се наблюдава в реално време на https://evideo.bg/. Излъчването започва след края на изборния ден.

39 481 са вписаните в избирателните списъци в Горнооряховска община за изборите на 2 април. В общинския център могат да гласуват 27 608 души, а в останалите селища с право на глас са 11 873 души. Данните обаче се променят непрекъснато и ще има промени с дописването за гласуване по настоящ адрес.

В изборите са ангажирани близо 600 членове на секционни комисии, отделно е охраната за всяка и хората в Общината, които ще дежурят в изборния ден. Продължава регистрацията на застъпници и наблюдатели, с които пряко заетите в изборния ден ще надхвърли 1000 души.

Изборният ден започва в 7 часа и продължава до 20 часа. Ако има хора пред секциите може да бъде удължен, но не повече от един час.

Във Великотърновска област ще изберем осем депутати в новия Парламент. Изборът е между 195 кандидати от 21 листи. За тези, които съвсем не могат да направят избор има графа „Не подкрепям никого”.


Ключови думи
избори 2023
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати