Сряда, 28 Юни 2023
            
Горна Оряховица Избори 2 април 2023 г.

Над 500 деца от ОУ „Иван Вазов“ твориха за най-мащабната изложба в Художествена галерия „Недялко Каранешев“

  29.03.2023 20:06
Над 500 деца от ОУ „Иван Вазов“ твориха за най-мащабната изложба в Художествена галерия „Недялко Каранешев“

Една от най-мащабните изложби – и като брой произведения, и като брой посетители се откри в Художествена галерия „Недялко Каранешев“. Годишната изложба на ОУ „Иван Вазов“, която е традиция още от миналия век, тази година показва 594 рисунки и още много макети, пана и произведения на приложното творчество, създадени от над 500 деца в часовете по изобразително изкуство. В изложбата е представен и проект за постер, с които ученици от 7 „в“ ще участват в конкурс за празника на химията. Темата на седмокласници е „Отровните растения като дар от природата“.

За откриването на експозицията Галерията се изпълни с творци, учители, родители и приятели. Специален поздрав поднесоха малките таланти, занимаващи се и с други изкуства – мажоретките от „Българче“ на Розалия Нанкова, балет „Грация“ с художествен ръководител Соня Георгиева, балет „Калина“ с ръководител Калинка Генова и третокласничката Ивайла Николова от школата на Аделина Колева, която накара залата да настръхне с „Повей, ветре“.

Поздравите бяха продължени от директора Иван Момъков, който преди да открие изложбата благодари на всички деца, работили по нея, на учителите и ръководителите им, на родителите. Не на последно място благодарност с цвете имаше и за домакина – уредника на Художествената галерия д-р Деница Александрова. По традиция изложбата се използва и да се наградят децата, отличили се с участието си в художествени конкурси и изяви през годината. 20 деца получиха грамота от ОУ „Иван Вазов“ за своите творчески постижения, като последната награда беше за учителя по изобразително изкуство Тодор Енев, който е и главен организатор на изложбата.


Ключови думи
ОУ "Иван Вазов" изложба
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати