Понеделник, 26 Юни 2023
            
Култура Лясковец

Фотографът Явор Калоянов открива самостоятелна изложба в Лясковец

  26.03.2023 06:34
Фотографът Явор Калоянов открива самостоятелна изложба в Лясковец

Изложбата „Светлата страна на Луната“ ще представи в Лясковец фотографът Явор Калоянов. Тя ще бъде наредена във фоайето на НЧ „Напредък 1870“ и ще бъде открита на 27 март в 18 ч.

Явор Калоянов е магистър по изобразително изкуство от Факултета по изобразително изкуство на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. В момента е докторант към катедра „Рисуване”, като темата, върху която работи, е аерофотографията. Всъщност Явор е един от първопроходците в региона на снимането с дрон. По програма Еразъм е специализирал в Испания, а в Италия е учил кинематографични изкуства. Точно в Испания започва да снима по-сериозно. С пари, спечелени на бригада в САЩ, купува първия си фотографски дрон. От престоя зад океана му останала и една фотографска награда. Спечелил е конкурс на Американското посолство за снимка, правена по време на студентската бригада. Той предложил няколко кадъра от Чикаго и Минеаполис и едната снимка спечелила първото място.

Изложбата, която открива в Лясковец, е подкрепена от Димитър Николов, от кмета на Община Лясковец и от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Лясковец, чрез превантивната ѝ програма за 2023 г.

Любителите на фотоизкуството ще имат възможността да видят „Светлата страна на Луната“ в периода 27 март – 21 април 2023 г./ сн. архив RegNews 


Ключови думи
Явор Калоянов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати