Четвъртък, 22 Юни 2023
            
Елена Спорт

Клубът по джудо „Ипон – 87“ за първи път в историята си участва на държавно отборно първенство

  23.03.2023 09:52
Клубът по джудо „Ипон – 87“ за първи път в историята си участва на държавно отборно първенство

На 19 март в гр. София се проведе Държавно отборно първенство по джудо за мъже, в което взеха участие 23 отбора от цялата страна. За първи път от създаването си еленският спортнен клуб по джудо „Ипон – 87“  с треньор Иван Мирянов се състезава отборно в турнира и се класира на престижното девето място.

Треньорът отбеляза, че  този успех е изключително значим за клуба, тъй като до него се е достигнало с победи над водещи отбори в България.
Освен това, трябва да отбележат заслугите на еленските момчета, които не разполагат към момента с достатъчно време за пълноценни тренировки, понеже учат, работят и дори живеят в различни градове в страната.


Благодарение на техните усилия, СК „Ипон – 87“ имаше възможността да се яви на състезанието през 2023 година отборно.


По всеобщо мнение на състезателите и на публиката, еленският спортен клуб се е оказал приятната изненада на Държавното първенство.


Треньорът изказва сърдечната си благодарност – за мъжеството, преодолените болки и за това, че неговите възпитаници са удържали на думата си да се борят отново за клуба, макар и да не са активни състезатели.


„Аз имам отбор от истински мъже, които са пример за подрастващите. Благодаря ви!“, споделя Иван Мирянов./ сн. Община Елена


Ключови думи
Ипон - 87 джудо
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати