Сряда, 21 Юни 2023
            
Велико Търново Избори 2 април 2023 г.

Бойко Борисов във Велико Търново: След много трагедии България се е възстановявала, с ваша помощ ще се възстанови и след „промяната”

  19.03.2023 15:03
Бойко Борисов във Велико Търново: След много трагедии България се е възстановявала, с ваша помощ ще се възстанови и след „промяната”

Мога да ви кажа за тези 2 г. къде щеше да е Търново. „Хемус” щеше да е стигнала до възела, на 20 км от вас. Между Плевен и Ловеч беше почти готова, а трасето до Търново съм го минавал. Строяхме, защото целият Север и Северозапад са безкрайно изостанали. За да наваксаме европейските процедури, строяхме бързо, лот след лот, и не да завършим единия и тогава да започнем другия, а докато едните полагат и правят мостовете, другите вече да са махнали хумуса, третите да трасират, за да може техниката да върви и да може да се случи. Да се случи бързо. Сега тук щеше да се прави възела, една част вече щеше да е на чакъл… Всичко това беше спряно. И за да не каже някой, че това са само обещания – оставихме им по сметка 1,2 млрд. лв., за да може да продължат – с нас, без нас, няма значение. На ваше място нямаше да се махна от пътя, докато не почнат да строят „Хемус”.

С тези думи се обърна към пълната зала в МДТ „Константин Кисимов” във Велико Търново лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той бе в града, за да подкрепи листата на ГЕРБ-СДС и за среща със симпатизанти.

В момента международният трафик реално ви минава през центъра на града. Лятно време тук е ад. Какъв въздух дишате?! И си мълчите. Слушате Рашков, Шишков и глупостите им. Като сме били лоши, защо разплатиха половин милиард миналата седмица? По същите договори, само че с 50% по-скъпи. Още преди година казах, че трябваше да оставят фирмите да го направят по старите договори, а сега ги анексираха с 50% по-скъпи, от вашите данъци. Лятото ще продължите да дишате смрадта. После били болни българите. Ами как няма да са болни, риторично попита Борисов. Тази година щяхме да го изкараме, да подминем Търново, припомни лидерът на ГЕРБ.

Коментира и темата саниране.

Направихме 32 блока в Търново. Няма по-добра социална политика от тази – държавата да ти направи блока по-скъп, енергийно ефективен, по-красив. Сега 62 блока чакат. И ще чакат дълго и тягостно. Досега, за 2 г. щяхме да сме изкарали поне още 20 от тях, каза Борисов.

Не подмина и Плана за възстановяване.

2 г. няма План за възстановяване. Мълчание. Представяте ли си Томислав Дончев да не е направил План за възстановяване?! Ние им оставихме готов. Да имаш претенции, че си умен и красив и да не можеш за 2 г. да си направиш плана – срамота е. Тази година нямаме една стотинка по еврофондовете. А когато управляваше ГЕРБ, винаги са работили абсолютно всички еврофондове. Нямаме нито един път наказание, никога не са ни спирали. А дойдеше ли БСП, веднага спираха всички фондове. И сега е същото, защото се води една популистка лява политика, която обрича на фалит. Доказано. Чувствате ли се по-богати, като идете в магазина, зададе пореден риторичен въпрос Борисов. Касовата бележка казва друго, отчете той.

И сега заместничката на Асен Василев Росица Велчева, сегашен служебен министър, иска да обложи бизнеса с 33% данък. Това може да се случи при редовно правителство, но ние няма да го допуснем, защото в основата на програмата на ГЕРБ е да държим най-ниските данъци в ЕС, припомни Борисов.

Оставихме в специална сметка 1 млрд. лв. за ВиК сектора. За 2 г. докараха ли вода там, където няма и където не сме успели? Похарчиха и тези пари. Няма ги, а вие искате сутринта да си измиете очите, зъбите и този лош сън, който сте сънували 2 г., да изчезне. Всичко сме постигали с много работа и с вашата подкрепа, призна Бойко Борисов.

Знаем как се прави, но ще е по-трудно от всеки друг път. 2009 г. попаднахме на най-голямата финансова и икономическа криза в света. Не дадох нито една банка да мръдне, нито един лев във влог да ви загине. И държахме инфлация 0,2-0,3%. 50 лв. бяха 50 лв. Сега не знаете със 100 лв. какво ще купите. После дойде миграционната криза. България се даваше за пример като единствена, справила се с миграционната криза и беше единствената,  подкрепена за това. После дойде ковид кризата.

Всичко зависи от вас и колко хора ще убедите. С колегите се наемаме да направим нещо по-добро, само ако имаме мощна подкрепа. Ще има саниране, строителство на магистралите и основните пътни артерии, на ВиК сектора. Колкото и да е трудно, ще успеем, ако сме единни, ако сме силни. След много трагедии България се е възстановила, ще се възстановим и след „промяната”, категоричен бе Бойко Борисов.

Да запретнем ръкави и да излекуваме България от вируса на промяната. Всичко вече е обещано. Трябва само хора, които могат да го реализират, които са доказали, че обичат България повече от всичко. Които ще изкарат страната ни от канавката и ще я върнат на магистралата към еврозоната и Шенген, заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС във Велико Търново проф. Костадин Ангелов.

Нашата задача е не просто да бъдем първи на тези избори. Трябва да спрем тези, които създават илюзии. Ако тези избори ви изглеждат просто поредните, това не е така. Имаме важна задача – тази илюзия е опасна и съсипва държавата ни и трябва да я спрем, посочи евродепутатът Ева Майдел, която също бе във Велико Търново.

Областният координатор на ГЕРБ инж. Даниел Панов пък заяви, че в момента е нужен всеки глас за хората, които могат да спрат кризите в България.

Вие сте днес тук и всеки глас може да помогне за ГЕРБ. А какво получихме при правителството на Кирил Петков, което умишлено бойкотираше кметовете? Нямаше никаква комуникация, спряха основни проекти като Присовските завои, „Хемус”, „Русе – Велико Търново”. През последните две години ни изчегъртваха като в поговорката „Крадецът вика: дръжте крадеца!”. Днес излизаме заедно и по-силни от този период на изчегъртване. Оттук поемаме по пътя на победата, която ще сложи край на спиралата от предсрочни избори. Победа, която ще донесе на България редовно правителство и съм убеден, че ГЕРБ ще направи всичко възможно, за да направи такова правителство. Благодаря ви, че сме заедно силни и обединени, за да кажем: победа!, обърна се към залата и инж. Даниел Панов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Ключови думи
Бойко Борисов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати