Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Политика

Бойко Борисов във Велико Търново: Най-добрата актуализация на бюджета е оставката на правителството

  12.06.2022 14:08
Бойко Борисов във Велико Търново: Най-добрата актуализация на бюджета е оставката на правителството

Най-добрата актуализация на бюджета е оставката на правителството. С такова правителство никога няма да има ``Хемус``, Русе – Велико Търново, тунел под Шипка. Това ви обрича на нулев просперитет. Вече се предлага бюджет след бюджет. Къде са парите за тези инфраструктурни проекти? Какво стана с предизборното обещание, че на година с парите ``от кражби`` ще се правят по 4 магистрали? Защо медиите не питат? Ако не се беше случила ``промяната``, АМ ``Хемус`` щеше да е на чакъл, а между Плевен и Ловеч – на асфалт.

Това е малка част от риторичните въпроси, които днес зададе пред симпатизанти във Велико Търново експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Борисов дойде в Старата столица с парламентарната група на партията и пред препълнената зала в МДТ ``К. Кисимов`` коментира актуалната политическа обстановка.

През 2012 г. петролът на борсите е 125 долара. Бензинът при лошия Бойко е 2,75 лв. Към днешна дата петролът е 120 долара, ДДС-то е същото, акцизът, бензинаджиите са същите – 3,50 лв. литърът. Къде е този лев на литър? Защо грабите българите? Онзи ден играя футбол. Севда искала да ми каже нещо много спешно. Какво? Министрите на ИТН си тръгнали от кабинета. Не ми се видя основание да спра да си спортувам. Следобеда Слави Трифонов направи видеообръщението. Седнах да видя какво ще се случва. То пък спря токът. Ток няма, газ няма, вода няма, какво е това, попита Борисов.

Не пропусна и тунела под Шипка.

20 пъти чух ще го строят, няма да го строят. Накрая решиха да го строят, той пък министърът си отиде. Един кмет не дойде ли да иска пари, не е кмет, един министър не иска ли повече пари в бюджета, той не е министър.

Нали сме били на плюс първото тримесечие, тогава защо се оправдават с войната. Каква продоволствена криза? Слънчогледите са по метър, произвеждаме зърно колкото за 10 Българии. При ГЕРБ нямаше да се вдигне и тока. На всяко дете трябва да закачим табелка с 40 000 лв. дълг! Българинът иска да има свое и да остави нещо за децата и внуците. "Промяната" искат да оставят по 40 000 лв. дълг на децата на България! Обричат държавата, обрекоха и пенсионерите, категоричен бе Борисов. Тази мантра, че ако не подкрепиш бюджета, все едно си против пенсионерите. Не, аз съм против да трошат държавата. Те я счупиха, вече с крак я дотрошават, каза лидерът на ГЕРБ и отвори скоба за машинното гласуване.

Кирил Петков всеки ден пред вашите очи купува 120 000 гласа. Такова гигантско, прозрачно, публично купуване на гласове виждали ли сте? Но в една песен се пее – не аз, животът ще ти го върне. Защото монетата има 2 страни. Така че актуализацията на бюджета гарантира едно – липсата на каквото и да е друго в държавата – общини, саниране, пари за отбрана, за докторите, за МВР, за учителите... Те искат да си купят една голяма група хора и да отидат на избори. Само че с тази актуализация и при този летеж надолу на икономиката... Нали сме били на плюс първото тримесечие, тогава защо се оправдават с войната. Каква продоволствена криза? Слънчогледите са по метър, произвеждаме зърно колкото за 10 Българии. Ако ГЕРБ управляваше, нямаше да се вдигне и тока, каза още Борисов. Днес бихме могли да оправим доста, но утре няма да можем нищо. И тогава, колкото и да ни е криво, ще гледаме как народът обеднява. И как за година и половина не е направено ни-що, една велоалея нова няма, една къщичка за птички няма. Това и 30 г. преди нас го нямаше, посочи Бойко Борисов.

Кметът на Велико Търново и областен координатор на ГЕРБ Даниел Панов също заяви, че с всеки изминал ден правителството на „промяната“ е все по-пагубно за България, за работещите, за младите хора, децата и учениците, за пенсионерите, за всички обществени сфери. „Сегашното управление е първото, което не чува гласа на общините и с това загърбва всички български граждани“, подчерта Панов и посочи, че навсякъде в България, където все още се инвестират средства в инфраструктурата, то е с финансиране, осигурено от правителството на ГЕРБ и от европейските проекти в предния програмен период. „Преди много години предците ни първо във Велико Търново мъдро са казали: Съединението прави силата. Старопрестолният град винаги е бил барометър за политическата обстановка в страната. Нека ГЕРБ, заедно със СДС и заедно с българските граждани сложим край на подмяната и да върнем страната ни по пътя на развитието“, завърши Даниел Панов.

Думата взе и народният представител от ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов. Той разкритикува остро „Промяната“ за първоаприлската лъжа как щели да повишат заплатите на лекарите, медицинските сестри и санитарите.

В края на срещата Велико Търново каза силно „оставка“ на правителството на „промяната“.

В старопрестолния град Борисов посети и катедралния храм „Рождество Богородично“. Борисов бе придружен от областния лидер на ГЕРБ Даниел Панов и народния представител Димитър Николов и бе посрещнат лично от дядо Григорий.

„Вие представлявате най-голямата партия, която е опора за обществото. При вас всичко има своята основа, за разлика от другите политици“, обърна се великотърновският митрополит Григорий към Борисов. Той благодари за отпуснатите от правителството на ГЕРБ средства както за ремонта на епархийската библиотека, така и за реконструкцията на старата митрополия в подножието на Царевец и превръщането й в Светски колеж за обучение на деца и младежи. „Надявам се скоро да завършим това дело, защото сам казахте, че без образование сме за никъде, обърна се владиката към лидера на ГЕРБ. Борисов лично се убеди в напредъка на ремонта на старата митрополия, за който правителството на ГЕРБ отпусна 2 млн. лева.

„Когато в цял свят храмовете затвориха заради пандемията, у нас църквите и манастирите светеха", благодари още великотърновският митрополит.

„Трябва да отидете да покажете на Асен Василев как от стотинка две правите, те от две една правят“, каза Бойко Борисов.

Владиката се оплака от скъпия ток: „Светият синод бе на среща с правителството, помолихме да не сме на индустриален ток, но... Един малък манастир има по 3200 лв. ток." „Не ги разбирам днешните управници - не може да приравниш църква или джамия с предприятие, което печели. На първия ден, в който си тръгнат, ще ви освободя от индустриалния ток", каза Борисов.


Ключови думи
Бойко Борисов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати