Петък, 16 Юни 2023
            
Други Свищов

Българската телеграфна агенция открива пресклуб в Свищов

  17.03.2023 11:55
Българската телеграфна агенция открива пресклуб в Свищов

На 16 март кметът на Свищов Генчо Генчев и генералният директор на „Българска телеграфна агенция“ Кирил Вълчев официално подписаха договор, с който Община Свищов предоставя помещение за разширяване на информационната дейност на БТА и откриването на нов пресклуб в Свищов.

След като двете страни подписаха договора, кметът Генчев тържествено връчи на Вълчев ключовете от помещението и изрази своята радост и удовлетворение от това, че в Свищов за първи път ще има представителство на Агенцията. Той благодари, че разширявайки мрежата си от пресклубове в страната, БТА е избрала именно крайдунавския град и каза: „Изключителна чест е за мен, че Българска телеграфна агенция – най-достоверният източник на точна и бърза информация, се локализира именно в Свищов. Искам да благодаря лично на г-н Вълчев за това, че избра Свищов за следващия пресклуб на БТА и че повярва в нас, защото Свищов го заслужава. Убеден съм, че мостът, който ние днес изградихме, на доверие и уважение между двете институции, ще се увенчае с успех!“.

От своя страна Кирил Вълчев каза, че БТА открива национален пресклуб в Свищов, защото е пример за това как град, който не е областен център, има значение, което е по-голямо от някои от градовете – областни центрове. Той уточни, че това е третият национален пресклуб на БТА извън областен град и допълни: „Радвам се, че правим тази стъпка  в годината, в която България отбеляза 160-тата годишнина от рождението на вашия съгражданин Алеко Константинов. В тази връзка БТА започна поредица от срещи във всички свои национални пресклубове с изявени общественици, интелектуалци, които представят своя поглед към Алеко Константинов в 160 думи. Ние ще съберем 160 такива текстове за 160-тата годишнина и накрая ще ги обобщим в брой на сп. „Лик“. Щеше да е нелепо в самия Свищов, където е родния град на Щастливеца, да няма място, където да се състои такава среща“.

Генералният директор на БТА отбеляза, че сега Свищов ще има глас на национално ниво, а много от новините от крайдунавския град заслужават да стигат и до целия свят през английската емисия на БТА. Той допълни, че градът ще бъде включен още в следващите дискусии, които организира Агенцията, както и в съвместни конференции с Европейски парламент и Европейската комисия. В своите заключителни думи генералният директор Кирил Вълчев каза: „Свищов най-сетне ще участва равностойно в национални дебати!“.


Ключови думи
БТА пресклуб Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати