Понеделник, 12 Юни 2023
            
Златарица Избори 2 април 2023 г.

Кристиан Вигенин в Златарица: Ще търсим варианти за достъпна Спешна помощ в общината

  13.03.2023 09:54
Кристиан Вигенин в Златарица: Ще търсим варианти за достъпна Спешна помощ в общината

След изборите ще се търсят варианти за справяне с липсата на адекватна Спешна помощ за Златарица и останалите малки населени места в региона, съобщи пред пълната зала в читалището на града Кристиан Вигенин, който води листата на „БСП за България“ в 4-ти МИР. Заедно с него бяха и кандидатите за народни представители Валентина Димова, Цвета Галунова, Огнян Стоянов, областният лидер на социалистите Мариана Бояджиева и местният председател на БСП Валентин Попов.

„Не е нормално в 21-ви век една линейка да обслужва две общини. Немислимо е хората сами да карат болните си роднини до съседни села, за да могат да бъдат прехвърлени в линейка на „Спешна помощ“ във Велико Търново или Горна Оряховица“, заяви Кристиан Вигенин, който изслуша какви са основните проблеми на общината.  По думите му обаче за тяхното разрешаване е необходимо успешно да бъде преборена корупцията на всички нива в държавата.

„Въпросът с корупцията продължава да си стои. Защото тези схеми, които са създадени от ГЕРБ и ДПС, сега имам чувството, че отново започват да се наместват. Трябва да се създаде среда, в която тези схеми да бъдат невъзможни. Ако тези милиарди не изтичат- могат и пенсиите, и заплатите да са по-високи. Ще има пари и за линейка, както и да се обновят болниците“, увери присъстващите Кристиан Вигенин. 

Местните жители се оплакаха пред кандидатите за народни представители, че държавата е загърбила малките общини. По думите им в Златарица трябва да бъде доизградена канализацията, но преди това е необходимо да бъде направена пречиствателна станция. За нея има осигурени средства, но не се явява изпълнител, който да поеме обекта. Сериозен проблем са и тромавите процедури за почистване на речните корита, както и голямата популация от бездомни кучета, за което държавната власт нехае.

„Малките общини са изоставени, а уж искаме да правим модерна европейска държава. Виждам как е почти навсякъде, липсва здравеопазване, няма училища, една кола минава да донесе хляб, а в същото време милиарди потъват в джобовете на различни хора, които ти правят асфалта с 15 см. по-тънък. А тези 15 см. къде отиват“, попита риторично Кристиан Вигенин.

Освен линейка и Център за спешна медицинска помощ, в града от много години няма и Пожарна. Наскоро дори се запалила къща, но постройката изгоряла до пристигането на специализиран автомобил от Елена.

Посещението на Кристиан Вигенин и кандидатите от листата се превърна в истински празник. Те бяха посрещнати от прочутия местен оркестър „Репортерите“. Музикантите пожелаха успех на листата с номер 1 в бюлетината и настояха бъдещите народни представители да посещават по-често Златарица. А Валентина Димова подари на местното читалище своята поетична книга „Усещане за обич“.

Коалиция „БСП за България“ е с номер 1 в бюлетината!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Ключови думи
Кристиан Вигенин
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати