Понеделник, 05 Юни 2023
            
Лясковец Общество

Община Лясковец продължава да предоставя услугата „Топъл обяд“

  06.03.2023 12:37
Община Лясковец продължава да предоставя услугата „Топъл обяд“

Община Лясковец продължава да предоставя услугата „Топъл обяд“, чрез която безплатен обяд получават 60 нуждаещи се на територията на общината. Дейността се съфинансира от Европейския социален фонд +, по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 година. Предвидено е проектът да продължи до 30 септември 2025 г.

Потребители на социалната услуга са крайно нуждаещи се жители на община Лясковец – хора и семейства без доход или с ниски доходи, възрастни семейства пенсионери и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски доходи, лица, обект на социално подпомагане, хора с увреждания или здравословни ограничения, лица в затруднена и уязвима ситуация, скитащи и бездомни лица от уязвими групи и други.

Вече пети месец от подновяване на програмата правоимащите получават топлия обяд, като най-много са потребителите от град Лясковец - 28 души. В Джулюница правоимащите са 14, 13 са от Добри дял, четирима са нуждаещите се от топъл обяд в Козаревец и един жител на село Мерданя.

Потребителите получават приготвена топла храна за обяд - супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт. Храната се приготвя в обновената и модерно оборудвана кухня на Домашния социален патронаж в Лясковец и се предоставя всеки работен ден. Пунктът за получаване на топлия обяд в град Лясковец се намира в трапезарията на Домашен социален патронаж, на улица „Младост“ 2. За потребителите от селата автомобили на патронажната грижа доставят топлия обяд в пенсионерските клубове и оттам тя бива раздавана на нуждаещите се.

Проектът дава възможност за осигуряване на разнообразна и питателна топла храна за обяд на хора, които не са в състояние сами или с помощта на свои близки да си осигуряват такава. Същевременно се дава и съпътстваща подкрепа за преодоляване на социалната изолация, като също се работи за смекчаване и намаляване на бедността и за осигуряване на нормални условия за живот на хората, живеещи в крайна бедност.


Ключови думи
Топъл обяд Лясковец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати