Сряда, 17 Май 2023
            
Други Лясковец

Поздравление от кмета на Лясковец д-р Ивелина Гецова по повод Трифон Зарезан

  14.02.2023 09:28
Поздравление от кмета на Лясковец д-р Ивелина Гецова по повод Трифон Зарезан

Уважаеми съграждани, скъпи лозари и винари,

поздравявам Ви с празника на лозата и виното – Трифон Зарезан! На този ден благославяме плодородието на земята, благославяме човешкия труд и богатата реколта от грозде.

Днес се прекланяме и пред майсторството, интелигентността и уменията на винарите! На този ден българинът слави и почита своята земя, която се отплаща за труда му с изобилен плод. Този ден носи и надеждата за берекет и спорна година.

Пожелавам тази година да бъде здрава, успешна и с богата реколта за всички лозари и винари, които въпреки трудностите, са избрали да продължават традициите на старите лясковски майстори, за да не се прекъсва връзката с поминъка на нашите деди.

Днес поздравявам всички, отдадени на лозарството и винарството трудови хора, но се обръщам най-вече към младите, заели се с тази нелека мисия да възродят лозарството и да запазят старите рецепти във винопроизводството на славните лясковски винари. Нека Свети Трифон да бди над Вас, да дари всички с богати и качествени реколти и нека бъчвите да се пълнят с плътно и уханно лясковско вино! Нека тази година и всяка следваща да бъдат плодородни, нека слънцето и земята да са щедри, а създадената с грижа, любов и всеотдайност божествена напитка да носи безброй щастливи моменти и винаги да се пие с добри и верни приятели!

От сърце пожелавам на всички лозари, винопроизводители и любители на виното здраве и благоденствие!

Честит празник и весело настроение на всички!

Д-р Ивелина Гецова, кмет на Община Лясковец


Ключови думи
д-р Ивелина Гецова Зарезан
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати