Петък, 02 Дек 2022
            
Лясковец Общество

Областният управител инж. Георги Гугучков се срещна с кмета на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова

  02.09.2022 11:46
Областният управител инж. Георги Гугучков се срещна с кмета на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова

Областният управител инж. Георги Гугучков проведе работна среща с кмета на община Лясковец д-р Ивелина Гецова. Двамата обсъдиха подготовката и техническото обезпечаване на общините за предстоящите парламентарни избори след месец, както и актуални въпроси, свързани с инфраструктурата и социалния живот в Лясковец и в населените места.

Пред областния управител д-р Гецова отчете отлично взаимодействие с РПУ Горна Оряховица. Тя подчерта, че на този етап двамата криминалисти, двата патрула и кварталните полицаи, които отговарят за петте села, са напълно достатъчни да покрият нуждите на община Лясковец.

В ход са процесите по безвъзмездно прехвърляне на общинските язовири на държавата и обезпечаването на населението с дърва за огрев, стана ясно още от срещата. Местното население се снабдява по списък от Държавното горско стопанство в Горна Оряховица, но голяма част от хората са си закупили дърва още в началото на годината преди поскъпването на цените. С бюджетни средства кметството осигурява дърва на пенсионерските клубове.

Относно традицционния джулюнски неделен пазар от община Лясковец подготвят разширение на територията му. Ще бъдат създадени по-добри условия за търговците, а за финансиране на дейностите ще се кандидатства по Норвежката програма.

Областният управител за пореден път повдигна въпроса за контрола по сметосъбирането. Той изтъкна, че плащайки такса смет, гражданите очакват адекватна услуга. Д-р Гецова увери, че фирмата която извършва услугата, е много изрядна, но не скри, че таксите не покриват стойността на услугата. По-сериозен е проблемът с фирмата, която обслужва договора за разделно събиране, тъй като контейнерите не достигат, а графиците са разредени. Иначе в общината се предлага услуга – контейнер за изхвърляне на строителни отпадъци, но заради липсата на площадка те или се изхвърлят в кофите за битови отпадъци, или на нерегламентирани места, което води до образуване на сметища.

 


Ключови думи
д-р Ивелина Гецова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати