Сряда, 28 Сеп 2022
            
Лясковец Общество

Лазарски песни огласиха Община Лясковец

  15.04.2022 11:55
Лазарски песни огласиха Община Лясковец

Ръководството на Община Лясковец бе приятно изненадано от лазарки, които внесоха празнично настроение в последния работен ден преди настъпването на Лазаровата събота. Малките моми и тази година спазиха традицията да поздравят кмета д-р Гецова и общинската администрация в Лясковец по повод Лазаровден и Цветница.

Лазарките, нагиздени в красиви носии, с цветни венци и кошнички в ръце, посетиха Общината, за да представят лазарски песни, наричания, стихчета и да тропнат хорце. Предвождани от своите учители, две групички огласиха фоайето пред кабинета на кмета. Едната сборна група от втори и трети клас представи начално училище „Цани Гинчев“, с ръководители заместник-директорът Иван Пейчев и учителят Емилия Пенчева. Другата група бяха ученички от III „а“ клас на Средно училище „Максим Райкович“, с класен ръководител старши учителят Марияна Бъчварова.

Децата бяха посрещнати от кмета д-р Ивелина Гецова, от секретаря на Общината Мариян Паскалев, от директора на финансовата дирекция Диянка Бобева, както и от служителите от администрацията. С обредни песни и ритуали децата върнаха присъстващите назад във времето, когато на Лазаровден момите разнасят празнично настроение.

„Благодаря на децата и ръководителите им за посещението! Радвам се, че поддържате живи българските традиции! Бъдете здрави, щастливи и все така лъчезарни и с цветно настроение!“, пожела кметът д-р Гецова. За празничното настроение, с което изпълниха сърцата на общинските служители, децата бяха възнаградени с благодарност, парички и лакомства – шоколадови яйца и зайчета.


Ключови думи
д-р Ивелина Гецова Лазаровден
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати