Вторник, 06 Дек 2022
            
Лясковец Общество

Обръщение от д-р Ивелина Гецова за 6 септември

  06.09.2022 08:48
Обръщение от д-р Ивелина Гецова за 6 септември

Уважаеми съграждани,

Днес честваме 137 години от Съединението на Източна Румелия с Княжество България. Исторически момент, който ни кара да се чувстваме горди българи.

Точно тези свещени дати от миналото на народа ни трябва да ни напомнят цената, която предците ни са платили, за да бъдем днес свободни и да имаме независима държава. Но за да бъдем единни и сплотени, ни е нужна до голяма степен далновидността на нашите мъдри държавници, които преди 137 години загърбиха интересите си и дадоха пример за това как се обича България.

От дистанцията на времето нека отново съпреживеем днес миговете на възторг и опиянение, на всеобщо ликуване, когато билото на Балкана вече не е разделяло братя и сестри и народът ни е бил обединен, свободен и горд с името си - единна България.Съединението е смел акт, от който ние трябва да се учим, за да докажем, че сме достойни следовници на своите деди. Дано всички заедно скоро да намерим правилния път, да преодолеем трудностите и разногласията, за да имаме способността да браним онова, което обичаме.

За да бъдем отново сплотени и силни, ни е нужна любов към скъпата ни Родина, а тази любов се измерва в преданост към всичко бащино и родно. Нека бъдем достойни пазители на българщината, защото ако не бдим сега и не пазим свещените си територии, утре нашите деца няма да могат смело и гордо да твърдят, че са потомци на най-древния европейски народ. Нека не само в празнични дни, но във всеки ден и час да поддържаме силата на българския дух, проправил пътя на България към национална независимост и равнопоставеност в тогавашна и днешна Европа.

Честит празник на всички! 

Д-р Ивелина Гецова, кмет на Община Лясковец


Ключови думи
д-р Ивелина Гецова Съединение
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати