Понеделник, 15 Май 2023
            
Велико Търново Общество

Ден на отворените врати организират в Неонатологията и АГО в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново

  13.02.2023 11:16
Ден на отворените врати организират в Неонатологията и АГО в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново

Ден на отворените врати организират в отделенията по неонатология и акушерство и гинекология в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. Събитието ще се проведе на 28 февруари 2023 г. (вторник) от 12:00 часа в Голямата зала на етаж 2 в болницата. Всеки делничен ден до 27 февруари на телефон 062/64-09-16 желаещите да присъстват могат да се обадят за записване и допълнителна информация.

Началникът на неонатологията д-р Кина Николова ще сподели как съпровожда новородените при пристигането им на този свят, ще разкаже за това колко е важно редовното и адекватно наблюдение на бременността от специалисти акушер-гинеколози и за задължителното провеждане на всички скринингови и профилактични програми за ранно откриване на отклоненията. Родителите ще се осведомят за всички съвременни протоколи на лечение – сърфактант, терапия, неинвазивно подпомагане на дишането. Началникът на неонатологията ще разкаже също за най-щадящите, неинвазивни и съвременни методи за лечение и за подкрепата на семействата на недоносените деца, които неонатолозите проследяват до 1 година.

Старшата акушерка в ОАГ Албена Василева и старшата сестра от ННО Мария Нешева ще разкажат за високотехнологичната апаратура в двете отделения, за възможността за избор на екип и за документите, които са необходими за постъпване в болницата.

Ще бъдат показани снимки на залите за раждане, стаите на родилките, помещенията за изписване, както и двете отделения отвътре. Медици от отделението по акушерство и гинекология и отделението по неонатология ще отговорят на всички въпроси във връзка с условията за престой, за воденето на раждането и за грижите, които специалистите по родилни грижи полагат за новореното и майката.


Ключови думи
неонатология
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати