Понеделник, 08 Май 2023
            
Свищов Спорт

Шест медала за бойците на Митко Божанов от Държавно първенство по кикбокс

  06.02.2023 14:13
Шест медала за бойците на Митко Божанов от Държавно първенство по кикбокс

От 3 до 5 февруари в град Козлодуй се проведе Държавно първенство по кикбокс в стил "Фул контакт". Това беше първото състезание за годината, организирано от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

Общо шест състезатели от школата на старши треньор Митко Божанов се качиха на боксовия ринг. Младите бойци спечелиха 1 златен, 4 сребърни и 1 бронзов медали. Тези отличия класираха отбора на седмо място измежду всички участващи отбори. Митко Божанов беше един от спортните съдии, които следяха за спазване на правилата по време на Държавното първенство.

Най-добро класиране постигна Веселина Кунова, която стана държавен шампион. На второ място се класираха Емануела Вричева, Виктор Пенчев,  Мариян Кроснаков, Калоян Кирилов. На почетната стълбичка се качи и Божидар Ганев. Неговото постижение е трето място.

Веселина Кунова е само на 11 г., но вече е шампион на България по кикбокс, киокушин карате и муай тай. Това са трите различни бойни спорта, по които се провежна обучение под ръководството на Митко Божанов в Свищов.

Отборът продължава подготовка за следващите състезания в трите бойни изкуства.


Ключови думи
Митко Божанов кикбокс
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати