Петък, 30 Сеп 2022
            
Спорт

Състезатели на СК “БОЛГ“ участваха в най-голямата за България гала вечер по кикбокс от веригата Pro Fight

  09.07.2019 16:35
Състезатели на СК “БОЛГ“ участваха в най-голямата за България гала вечер по кикбокс от веригата Pro Fight

На 6 юли в гр. Козлодуй се проведе професионална гала вечер по кикбокс “Pro Fight 15”, в която участваха някои от най-добрите бойци в България. Събитието включваше 11 битки,  проведени по правилника на професионалния кикбокс, както и 9 полупрофесионални срещи, където беше даден шанс за изява на млади и перспективни състезатели от страната. В провелия се спортен форум взеха участие двама представители на СК “БОЛГ“ – Свищов – Катерина Минкова и Иван Ангелов.
Своя дебют на подобен форум в подгряващите срещи направи Катерина Минкова в кат. до 52 кг, възрастова група девойки младша възраст. Тя записа убедителна победа по точки над представителка на домакините от „Golden Boys”- Козлодуй с единодушно съдийско решение.
Иван Ангелов взе участие в основната файт карта и дебютира на професионалния ринг в двубой при мъже, категория до 70 кг. Категоричен бе резултатът и от неговото участие, което приключи още в първия рунд с технически нокаут в полза на Ангелов.
И двамата състезатели на  „БОЛГ“ – Свищов бяха ръководени от треньора на клуба Мартин Минков. Той коментира, че макар Ангелов и Минкова да са медалисти от държавни първенства и международни турнири, участието на професионалния ринг е доста различно. Треньорът изрази удовлетворение от представянето им и сподели, че след кратка почивка за възстановяване подготовката за следващи участия продължава.
По покана на ресорния зам.-кмет Борислав Замфиров двамата състезатели и техният треньор посетиха сградата на Община Свищов, където заместник-кметът ги поздрави за отличното представяне и им връчи индивидуални грамоти. Те от своя страна подариха на него и кмета на Свищов Генчо Генчев тениски на клуба и показаха спечелените награди от престижното кикбокс първенство.


Ключови думи
кикбокс
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати