Четвъртък, 11 Май 2023
            
Горна Оряховица Други

Пътищата в община Горна Оряховица са проходими при зимни условия

  06.02.2023 11:59
Пътищата в община Горна Оряховица са проходими при зимни условия

От неделя сутринта снегопочистващата техника работи по обезопасяване на уличната мрежа в Горна Оряховица. Приоритетно са обработени главните улици, тези, по които се движи градският транспорт, районите около МБАЛ „Св. Иван Рилски“, детски и учебни заведения, кръстовищата. Работи се и по второстепенните улици.

Пътната настилка основно се обработва със сол, за да се избегне замърсяването на въздуха. Така е и по-ефикасно, защото се предотвратява замръзването на пътното платно при ниските температури. Разбира се, където е необходимо се насипва и пясък, но основно се обработва със сол, уточниха от Общинско предприятие „Поддръжка, пътна инфраструктура и озеленяване“. От дружеството апелират към шофьорите да паркират автомобилите така, че да не затрудняват почистващата техника.
Проходими са и пътищата към останалите населени места от общината.
От ОД МВР – Велико Търново информираха, че пътищата в област В. Търново са проходими при зимни условия. Към момента няма затворени участъци или въведени ограничения на територията на областта. Водачите да се съобразяват с метеорологичните условия и пътната обстановка.


Ключови думи
зима пътища
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати