Вторник, 27 Сеп 2022
            
Други Свищов

Община Свищов е в готовност за зимния сезон

  30.11.2021 14:06
Община Свищов е в готовност за зимния сезон

С настъпването на месец декември в община Свищов са взети необходимите мерки за безпроблемно посрещане на зимата. Община Свищов разполага с 11 броя собствена и наета техника, която е оборудвана и в готовност за зимния сезон. При необходимост, ангажимент за съдействие и помощ са поели земеделски кооперации и частни фирми. За обезледяването на пътните участъци са закупени 200 тона сол. Изготвени са графици за 24-часовите смени на служителите от Общинско предприятие „Чистота“.

Както всяка година, приоритет по време на зимното почистване ще бъдат обществените и общински сгради – общинската болница, училищата, полицията, пожарната и др. След това са главните пътни артерии, подходите към града и населените места.

Кметът на Свищов д-р Генчо Генчев апелира към гражданите да почистват редовно тротоарите пред домовете и магазините си, като припомни, че това е ангажимент на жителите в населените места. Той се обърна и към водачите на МПС с молба да паркират  единствено на предназначените за тази цел места, за да не пречат на достъпа на снегопочистващата техника, особено в тесните и труднодостъпни улици.

При необходимост от помощ в затруднена зимна обстановка, гражданите могат да се свържат с дежурните служители на ОП „Чистота“ и Община Свищов на следните телефони: 0631/ 6 01 34 – ОП „Чистота“; 0631/ 6 06 70; 0886/ 00 33 30 – Община Свищов.


Ключови думи
зима готовност Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати