Понеделник, 01 Май 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Младшата на ХК „Локомотив” също вдигна Купата на България

  29.01.2023 19:22
Младшата на ХК „Локомотив” също вдигна Купата на България

14-годишните „локомотивци“ спечелиха Купата на България седмица, след като това направиха и 16-годишните състезатели на клуба.

В продължение на два дни в сп. зала „Вълчо Даскалов” в Хасково се проведе финалният турнир по хандбал за Купа „България-БФХ” при юноши мл. възраст до 14 г. Преминалите квалификациите ХК „Локомотив” (Горна Оряховица), ХК „Чардафон” (Габрово), ХК „Пирин-64” (Гоце Делчев), ХК „Полюс-ТМ” (Плевен), ХК „Етър-64" (Велико Търново) и домакинът ХК „АСТИ-91"(Хасково) бяха разделени в две предварителни групи.

В първия състезателен ден младите „железничари” записаха победа над отбора на „Пирин-64” с 42:10 (22:6). Допуснаха загуба от „Чардафон” с 18:22, след като водеха на полувремето с 10:8 и се класираха за полуфиналите като втори отбор в групата.

Срещу първия от другата група „Полюс-ТМ“ „локомотивци“ постигнаха категорична победа с 24:17 (13:8).

На финала отново „Чардафон" се изправи на коловоза на „Локомотив". Този път горнооряховските хандбалисти не допуснаха грешка. Наложиха волята си още от началото на мача и на полувремето водеха с 15:11. През втората част запазиха инициативата и заслужено победиха с 26:24 и вдигнаха Купата.

Приза за най-добър защитник заслужи Иво Иванов от „Локомотив". Съотборниците му Михаил Тодоров и Даниел Генин бяха избрани в идеалната седмица на турнира.

„Поздравявам момчетата за спечелената купа. Успяха да преодолеят критичния момент след загубата в груповата фаза. В следващите два мача се справиха по най-добрия начин и заслужено победиха. Благодарим на нашите фенове, които навсякъде са с нас и ни подкрепят”, коментира Радослав Георгиев от щаба на „Локомотив“.

„Локо“: Тодор Тодоров, Светослав Георгиев, Емануел Веселинов, Мартин Веселинов, Анатоли Дончев, Александър Стойков, Иво Иванов, Михаил Николов, Даниел Генин, Михаил Тодоров, Християн Генов, Габриел Данаилов.

 


Ключови думи
хандбал Локомотив Купа на България
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати