Четвъртък, 27 Апр 2023
            
Велико Търново Други

Плащането чрез ПОС терминал остава предпочитано сред клиентите на НАП Велико Търново

  26.01.2023 12:10
Плащането чрез ПОС терминал остава предпочитано сред клиентите на НАП Велико Търново

Безкасовите плащания на данъци и осигурителни вноски чрез физическите ПОС терминали в териториална дирекция на НАП Велико Търново са все по-предпочитани от клиентите.

Над 5 000 данъкоплатци са платили задълженията си с карта през 2022 г.  в салона на НАП във Велико Търново. През миналата година гражданите и бизнеса от Великотърновска област платиха над 20 млн.лв. данъци и осигурителни вноски чрез виртуален или физически ПОС терминал на НАП.

От териториалната дирекция коментираха, че този начин на плащане на задължения към фиска е предпочитан, защото няма такса и се отразява веднага в данъчно-осигурителните сметки на клиентите, а не след  24 часа, както е при традиционните банкови преводи.

 Всеки, който притежава банкова карта, може да превежда чрез ПОС терминал както дължими данъци и осигуровки, така и задължения към други институции, събирани от НАП, като глоби налагани от сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР, съд, община и други. При необходимост, клиентът може да получи удостоверение от НАП за липса на задължения.


Ключови думи
НАП
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати