Петък, 24 Мар 2023
            
Горна Оряховица Общество

Служители от ТД на НАП във Велико Търново събраха пари за рехабилитация на 9-годишно момченце, диагностицирано с ДЦП

  23.12.2022 10:27
Служители от ТД на НАП във Велико Търново събраха пари за рехабилитация на 9-годишно момченце, диагностицирано с ДЦП

Коледен подарък на дете в нужда направиха служителите от териториалната дирекция на НАП в старата столица. Само за две седмици данъчните във Велико Търново събраха пари, необходими за част от процедурите по рехабилитацията на 9-годишния Тодор Хараламбиев от Горна Оряховица.

Второкласникът е с поставена диагноза ДЦП. През септември тази година Тошко е опериран и сега има нужда от рехабилитация. Лекарите дават 99% успеваемост на лечението и след ежедневна работа с рехабилитатори, детето ще може да проходи отново.

За целта обаче той  трябва да се раздвижва всеки ден с помощта на специалист, но НЗОК поема само 10 посещения при рехабилитатор месечно.

„Тази кауза ни зарази. С колегите решихме да помогнем – кой  колкото може. Ако малкия Тошко проходи отново и сбъдне мечтата си, това ще бъде коледния подарък за нашата дирекция! Убеден  съм, че доброто заразява и все повече хора ще приемат този случай като лична кауза!“, сподели директорът на териториалната дирекция Ивайло Здравков.

Момченцето е изоставено от майка си, баща му е починал и за него се грижи по-голямата му сестра Десислава. Мечтата на Тошко е да посещава училище и да играе с приятелите си. Освен събраната сума, детето получи и подаръци за Коледа от данъчните служители.

За да се сбъдне мечтата на момченцето, служителите от НАП Велико Търново призовават всеки, който  може, да последва каузата и да помогне.

IBAN: BG07FINV91501017369853

BIC: FINVBGSF

Титуляр: Десислава Тодорова Вангелова       

сн. www.pixabay.com


Ключови думи
НАП
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати