Четвъртък, 06 Апр 2023
            
Велико Търново Други

Близо 50 000 клиенти са посетили салона за обслужване в НАП Велико Търново през 2022 г.

  05.01.2023 09:52
Близо 50 000 клиенти са посетили салона за обслужване в НАП Велико Търново през 2022 г.

Близо 50 000 данъкоплатци са посетили салона за обслужване на клиенти в териториална дирекция на НАП Велико Търново през 2022 година. Над 10 000 от тях са потърсили помощ в изясняването на здравноосигурителния си статус и са поискали удостоверение за непрекъснати здравноосигурителни права.

Над 6 000 удостоверения за ПИК са издали служителите на приходната агенция в старопрестолния град през изминалата година.

Общият брой на електронните услуги, достъпни с персонален код, надхвърля 60.  Сред тях са подаване на данъчни и осигурителни декларации, справки за задълженията с възможност за плащане, включително и за местни данъци и такси, справки за изплатени доходи, за осигурителен доход, актуално състояние на трудови договори, подаване на заявления и получаване на удостоверения и др.  С ПИК на НАП могат да се ползват както е-услугите на приходната агенция, така и е-услуги, предоставяни от други администрации, сред които НОИ, Националната здравно-осигурителна каса, Агенция по заетостта, Агенция по вписванията, Министерство на земеделието, 60 общини, сред които Велико Търново и други.

Близо 12 000  клиенти са посетили НАП в старопрестолния град, за да подадат данъчни и осигурителни декларации, уведомления за трудови договори и да платят публичните си задължения чрез ПОС терминал.

Средно 6 минути са били необходими за обслужването на един клиент, в което се включва и времето за изчакване, посочват от териториалната дирекция.


Ключови думи
НАП
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати