Неделя, 16 Апр 2023
            
Горна Оряховица Политика

БСП махна Явор Божанков и от секретар на Народното събрание, той пък накара бившите си другари в Горна Оряховица да си търсят нов офис

  14.01.2023 13:16
БСП махна Явор Божанков и от секретар на Народното събрание, той пък накара бившите си другари в Горна Оряховица да си търсят нов офис

Разводът между Явор Божанков и БСП премина към етап на малките отмъщения. След като още през декември парламентарната група на „БСП за България” изключи от редиците си депутата от Горна Оряховица и го извади от Комисията по конституционни въпроси и Комисията по околната среда и водите, преди ден поиска и освобождаването му като секретар на 48-то Народното събрание. На негово място бе избран депутатът от левицата Иван Ганчев.

Божанков се превърна в черната овца (която дори си татуира на ръката) заради твърдите си позиции срещу хартиената бюлетина и заради подкрепата си за оръжейната помощ за Украйна. Той стана единственият независим депутат в 48-я Парламент, а позицията му предизвика декларация на бившите му другари в Горна Оряховица, в която те категорично се разграничиха от него.

Доскорошното острие на социалистите многократно заявява, че не съжалява и ще продължи да отстоява позициите си. Днес в един от телевизионните блокове той отново коментира ситуацията и обяви, че не е скаран с никого и няма място за лична вражда, става дума за принципни позиции. Но очевидно няма как да се заобиколят емоциите напълно и горчивината си остава. В резултат бившите му съратници в Горна Оряховица трябва да си търсят нов офис. Местната организация на БСП ползваше помещение до ПГЕЕ, наето от Божанков още за първата му предизборна кампания. След като излезе с декларация срещу него, организацията е била предупредена да освободи офиса. Горнооряховските социалисти всъщност не остават на улицата, защото си имат офис и в Панорамата. За по-представителни нужди и предизборни мероприятия ще трябва да си намерят друго място.


Ключови думи
Божанков офис Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати