Понеделник, 15 Мар 2021
            
Местни избори 2019

Явор Божанков: Хората искат конкретни идеи, не празни обещания

  10.10.2019 13:23
Явор Божанков: Хората искат конкретни идеи, не празни обещания

„Приемам присърце битката за възраждане на село Драганово. То има възможности, които трябва да развием. Да въплътим в изпълнение чакания от години проект за реализация на водопровода и канализация – това е въпрос на средства, които са доказана необходимост и трябва да бъдат осигурени. Зеленчукопроизводството е емблема на селото, а нашите предци са учели Европа на своя занаят. За да продължим това, аз имам идеята да възстановим пазара и да може всеки производител да застане на свой щанд и клиентите да знаят, да идват и да търсят пресния местен продукт“.

С такива управленски идеи инж. Соня Илиева влиза в предизобранта кампания за кмет на село Драганово.  Пред препълнен пенсионерски клуб в селото, тя представи себе си. Завършила е Ленинградския инженерно-строителен институт с отличие и ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ – „Международен туризъм“. Работила е в столичната Община Възраждане като отговорник по облагородяване и озеленяване на общината. Семейна, с две деца.

„Нещата ще тръгнат по една нова пътека и тя ще ни изведе към статута на образцово село, което да сочат за пример и в което ще живеем с удоволствие“, заяви целта си инж. Илиева.

В разговора участва и кандидатът за кмет на Община Горна Оряховица Явор Божанков, както и кандидатите за общински съветници Огнян Стоянов, инж. Георги Рачев, инж. Павлинка Николова, Елена Григорова, Светла Зарева и Милен Маринов.

„В с. Първомайци живея със съпругата си и своя син и съм наясно с проблемите на малките населени места.  Не се съмнявам, че инж. Соня Илиева ще се справи с разрешаването им с лекота. За това ще има и подкрепата ми като общински кмет. В момента Общината предпочита да инвестира 320 000 лева за входа на Детския кът и над 300 000 в кръгово кръстовище, което самите граждани не одобряват. С тези пари можехме да разрешим жизненоважни проблеми в селата“, каза кандидатът за кмет на Община Горна Оряховица Явор Божанков. Той посочи, че хората искат конкретни идеи, а не празни обещания, които чуват от кампания до кампания.

За възраждане на традициите на селото в кулинарията и градинарството инж. Соня Илиева получи подкрепа и от известния готвач Иван Звездев. Пред жителите на селото той показа как се прави „Пиле на лютика“ и разказа как в Будапеща местните му разказвали за срещи с наследници на хора от с. Драганово. „ Знае се, че „Като е драгановско, то е хубаво“, затова искам местният производител да има подкрепа и всеки да знае, че може да дойде в с. Драганово и да си купи екологично чист, пресен и вкусен продукт“, каза инж. Илиева.

Подкрепа за Явор Божанков за кмет на Община Горна Оряховица, за листата на коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ и за инж. Соня Илиева като кандидат за кмет на село Драганово – с номер 68 в бюлетините.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
Божанков Соня Илиева Драганово
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати