Сряда, 05 Апр 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Четирима от „Локо” се готвят с националния отбор по хандбал

  04.01.2023 10:35
Четирима от „Локо” се готвят с националния отбор по хандбал

Четирима хандбалисти на „Локомотив” са повикани на лагер с мъжкия национален отбор на България, който се готви за участие в IHF/EHF Emerging nations championship тази пролет. 20 състезатели са поканили треньорите Илиян Василев, Димитър Николов и Николай Георгиев. Шестима играят в чужбина, а останалите са от българското първенство. Сред тях са Георги Стоянов, Тодор Калчев, Николай Генов и Божидар Симеонов от втория във временното класиране на „А” група „Локомотив” (Горна Оряховица). Двама бивши „локомотивци” – Михаел Иванов и Владислав Йоргов, които сега играят в Германия, също са сред националите.

Първият лагер за годината е в Бяла. Представителният тим ще тренира в „Арена Бяла“ до 11 януари. В последните дни от подготовката са планирани две контролни срещи с румънския „ЧСМ Александрия“.

Мъжкият ни национален отбор започва подготовка за участие в IHF/EHF Emerging nations championship. Турнирът на Международната федерация по хандбал е насрочен за края на месец април. Преди него националните селекционери планират да се проведат още два сбора – през март и непосредствено преди турнира.

По време на настоящия лагер, на 7 и 8 януари, ще се проведат открити тренировки на националния отбор и ще има възможност за дискусия с треньорското ръководство. Българска федерация по хандбал ще стартира инициативата „Имена от стария скрин“, на която първи гост ще бъде Камен Цанев.

https://bulgarianhandball.bg/


Ключови думи
хандбал Локомотив национален отбор
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати