Понеделник, 13 Мар 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Хандбалният „Локомотив“ завърши сезона с две победи, четирима получиха повиквателна за националния отбор

  12.12.2022 09:54
Хандбалният „Локомотив“ завърши сезона с две победи, четирима получиха повиквателна за националния отбор

За два дни хандбалистите на „Локомотив“ (Горна Оряховица) изиграха двата си отложени мача от първенството на „А” РХГ. В събота гостуваха на варненския „Спартак“. В спортната зала на Първа езикова гимназия „железничарите“ се наложиха с 28:22(16:12).
25 часа по-късно в ДКС „Васил Левски“ (Велико Търново) „локомотивци“ посрещнаха „Чардафон“ (Габрово) в последната среща от есенния дял на Шампионата. В мач изпълнен с множество обрати домакините победиха с 25:23 (10:9) и заемат второ място във временното класиране на Елитната хандбална група с 10 точки от 5 победи и 1 загуба.
„Локо”: Стефан Димитров, Любен Иванов, Исмет Хаджиев, Любослав Димитров, Тодор Калчев, Петър Николов, Станислав Добрев, Николай Генов, Георги Стоянов, Георги Кръстев, Божидар Симеонов, Иван Петков, Веселин Чакмаков, Мартин Тодоров, Кристиян Йорданов, Георги Аврамов.

Междувременно четирима състезатели на „Локомотив” получиха повиквателна за лагер-сбор на националния отбор за мъже, който ще се готви за участие в IHF/EHF Emerging Nations Championshop 2023. Част от подготовката е лагер в Каварна от 3 до 11 януари 2023 г. Националните селекционери са се доверили на четирима от „Локо” – Георги Стоянов, Тодор Калчев, Николай Генов и Божидар Симеонов. Към националите ще се присъединят и двама бивши „локомотивци”, които играят в чужбина – Михаел Иванов и Владислав Йоргов.


Ключови думи
хандбал Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати