Петък, 31 Мар 2023
            
Горна Оряховица Общество

В 11:30 часа на 3 януари 2023 г. започва раздаването на храна по програмата „Топъл обяд” в Горна Оряховица

  30.12.2022 14:18
В 11:30 часа на 3 януари 2023 г. започва раздаването на храна по програмата „Топъл обяд” в Горна Оряховица

Програмата „Топъл обяд” стартира в 11:30 часа на 3 януари 2023 г. в община Горна Оряховица. 520 жители на общината, чиито доходи са под прага на бедност, ще получават всеки работен ден топла супа и основно ястие, а веднъж седмично десерт и плодове. Общината ще получи 1,3 милиона лева за реализирането на програмата. Храната се приготвя от фирма „Елит мес” – Велико Търново и се доставя до определени пунктове във всички населени места.

От Общината вече оповестиха менюто за първия месец, както и организацията за раздаване на храната. В 11:30 часа храната ще е в трите пункта в Горна Оряховица - Клуба на инвалида, Клуба на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Пенсионерски клуб „Железничар“ на Гарата, където ще става раздаването. По същото време ще започне и разнос по домовете на лежащоболните и хората, които не могат да си получат обяда в определените места. За останалите селища ще бъде уточнено допълнително точен час за доставка и кметовете ще го оповестят своевременно.

Програмата е отворена и може да се включат още нуждаещите се. От новата година се повишава прагът на бедност и той става 504 лева. Хората, които не са били одобрени, защото доходите им надхвърлят предишния праг, могат да подадат наново заявление и да попаднат сред правоимащите за февруари. Заявленията се подават в Общината, а одобряването става от Дирекция „Социално подпомагане”.


Ключови думи
топъл обяд Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати