Четвъртък, 16 Мар 2023
            
Велико Търново Култура

Над 600 млади таланти се включиха в Осмия национален конкурс „Звезден сблъсък“

  15.12.2022 08:20
Над 600 млади таланти се включиха в Осмия национален конкурс „Звезден сблъсък“

Над 600 участници се включиха в Осмия национален конкурс за вокално и танцово изкуство „Звезден сблъсък“. Традиционното културно събитие, организирано от Сдружение „Елита“, са проведе с подкрепата на Община Велико Търново, под патронажа на кмета Даниел Панов, в продължение на три дни.

Участниците представиха в уменията си в два раздела „Вокални изпълнители“ и „Съвременни танци“, в четири възрастови групи - от 5 до 25 години. В Голямата зала на Община Велико Търново, конкурсът бе открит с Юбилеен концерт „Десет години Сдружение „Елита”, реализиран по проект „Кръстопът на изкуствата“ с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура”. В концерта се включиха Дует „Шик”, Балетна школа „Класика“, Фолклорен колектив „Плетеница“, Музикална школа „Елита”, с ръководител музикалния педагог Петя Василева. ВГ „Чучулиги“, Клуб по художествена гимнастика „Етър- Елит“ и инструменталисти от СУ „Емилиян Станев“ - Велико Търново.

Битката на сцената на конкурса бе изключително оспорвана и в крайна сметка журито в раздел „Вокално изкуство“, с председател композиторът Красимир Гюлмезов, присъди две Гран при, абсолютен прецедент в историята на „Звезден сблъсък“. Спечелиха ги Вокална формация „Шарения“ (Пещера), с ръководител Здравко Мандаджиев, в трета категория вокални групи/формации и Димитрина Германова от Студио за вокално обучение „Зонели“. Талантливата добричлийка се представи в четвърта възрастова група (17- 25 години) в номинациите „Поп“ и „Мюзикъл“. Тя бе отличена и със „Златна звезда“ за максимален брой точки.

Носител на Гран при за танцово изкуство, оценявано от журираща комисия с председател проф. Марин Удварев, стана Танцов състав „Софистик - живо“ от София.

Общо 60 първи награди бяха връчени от организаторите на „Звезден сблъсък“, а съпътстващо събитие бе детската изложба „Рождество” в Изложбени зали „Рафаел Михайлов по проект „Нотна палитра” с финансовата подкрепа на НФ „Култура”. Изложбата бе открита от проф. Светослав Косев, декан на факултет „Изобразително изкуство“ на ВТУ. В експозицията бяха включени творби на 80 деца и младежи от ДГ „Соня“ и ЦСОП с. Ново Село, с преподавател Дария Василева.


Ключови думи
Звезден сблъсък
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати