Понеделник, 03 Oct 2022
            
Общество

Над 200 изпълнители си оспорваха наградите в конкурса „Звезден сблъсък“

  16.12.2019 09:53
Над 200 изпълнители си оспорваха наградите в конкурса „Звезден сблъсък“

На 14 и 15 декември в Голямата зала на Община Велико Търново се проведе петото издание на Националния конкурс „Звезден сблъсък“. Конкурсът е в културния календар на града и на Министерството на културата и се провежда с подкрепата на Община Велико Търново.   
Благодарим за невероятните изпълнения на певците и танцьорите на сцената на „Звезден сблъсък“. От моите лични наблюдения на сцената констатирам, че децата израстват все повече и повече развиват таланта си, заради което и намирам смисъл да се прави този форум. В сравнение с миналата година и тази при танцьорите има огромен напредък - много нови хореографии далеч по-сложни и интересни, страхотни костюми. Разбира се и при певците много нови и все по-сложни песни са включени в репертоара, те са много технични, със страхотно присъствие на сцената, коментира ръководителят на Студио „Елита“, което организира „Звезден сблъсък“, Петя Василева.  

В конкурса взеха участие над 210 деца - 100 солисти вокални изпълнители и 110 танцьори. Сред децата участници беше и най-красивото дете на планетата  - Бриана Петрова от Варна, която през юли т. г. спечели титлата в конкурса GRAND PRIX „Мини Мис и Мини Мистър Планета”.
Участниците във форума бяха на възраст от 4 до 25 г. от София,  Пловдив, Бургас, Велико Търново, Варна, Стара Загора, Шумен, Ловеч, Хисаря, Панагюрище, Русе, Търговище, Горна Оряховица, Сливен, Каспичан и др.   За нас като организатори беше наистина не лека задача да посрещнем в старата столица талантите на България, но вярваме, че сте се почувствали наистина добре дошли. Част от журито на конкурса беше и детското жури в състав  - децата на музикално студио „Елита“, които  оценяваха певците от I възрастова група.
При певците Гран При спечели варненката Симона Кунчева с вокален педагог Атанаска Липчева, а най-добри при танцьорите са хип-хоп танцьорите от The center от Велико Търново с хореографи Милица Николова и Виктория Гърдева. Поздравления, каза още Василева.


Ключови думи
Звезден сблъсък Петя Василева Елита
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати