Сряда, 15 Мар 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Близо 200 деца тренират в Школата на „Локомотив”, надяват се с новия терен да станат повече

  14.12.2022 08:45
Близо 200 деца тренират в Школата на „Локомотив”, надяват се с новия терен да станат повече

Новият футболен терен в Горна Оряховица е шанс за Школата на „Локомотив” да привлече още повече деца и така тя по-лесно да изпълнява основната си цел – да изгражда футболисти за основния отбор на клуба. Но и без модерно тренировъчно съоръжение ДЮШ „Локомотив” има сериозно присъствие в спортния живот на региона и дава възможност на десетки деца да се занимават с футбол и да мечтаят за участие на световни първенства.

Около 200 деца тренират в момента в осемте формации на Школата. С тях работят опитни треньори, но и футболисти от основния състав на клуба. Капитанът на „Локо” Ивайло Тодоров вече води групата на най-малките, а Тодор Бакърджиев помага на Владо Русев с малко по-големите „локомотивчета”. Дори старши треньорът Лъчезар Русев работи с деца, и то с тези, които сега прохождат на терена.

За първи път тази година „Локомотив” направи дублиращ отбор, воден от Илия Пендов. В него са юноши на клуба, които играят срещу мъжете в Елитната областна група. Първоначално имаше стрес при навлизането в мъжкия футбол, но момчетата бързо показаха не само възможности, а и характер. Победите взеха да идват и през пролетта се очаква „Локо 2” да е сериозен фактор в групата, коментира шефът на ДЮШ „Локомотив” Марин Байчев.

Надолу по футболната пирамида „Локомотив” има отбор във всяко първенство. Юношите младша възраст се водят от Илия Пендов. В първенството на Деца 2008/2009 г. е отборът, трениран от Мирослав Гавазов. Марин Байчев води отбора в първенството на Футбол 11, родени 2010 г. Във Футбол 9, родени 2011 г., треньор е Йордан Петров. Два отбора има „Локо” във Футбол 7. Родените 2012/2013 г. тренират при Владимир Русев и Тодор Бакърджиев. Със следващия набор 2014 г. работи Тодор Баланов. Най-малките, родени 2015/2016 г., играят във Футбол 5 с треньор Ивайло Тодоров.

Ивайло Тодоров и Лъчезар Русев пък изграждат и подготвителна група от 5-6-годишни хлапета, които тепърва ще учат футболната азбука.

Като цяло всички формации се представят добре и се вижда израстване. Има какво още да се желае и по отношение на водене на играта, и като техническа и физическа подготовка. Надяваме се, че с новия терен значително ще се подобри качеството на подготовка. Но най-много искаме да идват повече деца, да им предоставим добри условия и те да спортуват, а не само да стоят пред компютрите. Ако от тях израснат добри футболисти, които да заиграят в представителния отбор, ще сме си свършили работата, коментира шефът на Школата Марин Байчев.

През тази година отбори от ДЮШ „Локомотив” участваха в доста регионални и национални турнири, за да сравнят нивото си с големите школи. Младшата възраст спечели турнири в Несебър и Сандански. Отборът от Футбол 11 има второ място в Трявна и Несебър. „Локомотивчетата” от Футбол 7 и Футбол 5 са с втори места в Дряново. В своите първенства всички формации на „Локомотив“ също се борят за водеща роля.

Надявам се с подобрените условия за тренировки през новата година да се подобрят и индивидуалните качества на нашите момчета, и на отборите като цяло. Новият терен със сигурност ще бъде допълнителна мотивация и за играчи, и за треньори, смята Марин Байчев.

Искаме един ден да имаме отбор и в елитните юношески групи, казва треньорът. В крайна сметка голямата цел на Школата е да се развиват играчи, които да играят за представителния отбор на „Локомотив”. В момента над 10 юноши от Школата тренират с мъжете и намират място в отбора.

През тази седмица са последните тренировки за момчетата от „Локомотив” и след това ще има ваканция до средата на януари, когато ще започнат тренировките. Всички се надяват, че дотогава ще бъде готово и новото игрище. Детските и юношеските първенства се подновяват през март.

Елена ВЕЛКОВА


Ключови думи
ДЮШ Локомотив Марин Байчев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати