Петък, 04 Мар 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Марин Байчев: Направихме добър сезон, въпреки спадовете. Борихме се във всеки мач

  03.12.2021 16:00
Марин Байчев: Направихме добър сезон, въпреки спадовете. Борихме се във всеки мач

След последния изигран мач за годината, „Локомотив” продължава да тренира до края на седмицата и след това футболистите ще излязат във ваканция. Подготовката ще бъде подновена в средата на януари, около месец преди началото на втората част от първенството на Северозападна трета лига.

Отборът ще зимува на четвърто място в групата, въпреки много силния си старт и лидерството през голямата част от есента. Статистиката за 16 изиграни мача е 10 победи, 3 равенства и 3 загуби и 33 точки. Водачът в класирането „Спартак” (Плевен) е на 6 точки, а вторият отбор - „Севлиево”, е на 3 точки. „Локомотив” има третото по резултатност нападение с 35 гола, като повече имат само „Спартак” (43) и „Бдин” (37). Защитата е на шесто място с 15 допуснати гола. Най-стабилна е отбраната на плевенчани само с 8 попадения в тяхната врата.

„Локо” направи равни мачове с преките си конкуренти за челото – по 1:1 със „Севлиево” и „Спартак” и 2:2 с „Вихър” (Славяново). Победи „Павликени”, но се издъни много тежко във Видин, където падна с 0:4 от „Бдин”. Това все пак се случи след поредица от тежки мачове, включително с шампиона „Лудогорец” за Купата. Между другото горнооряховският „Локомотив” беше последният останал отбор от Трета лига в турнира и отпадна на осминафиналите след 3:1 на „Хювефарма арена” в Разград. Изненадващо обаче отборът се провали в един уж лек мач като този с „Левски 2007” в Левски. През цялото време обаче отборът се радваше на безрезервната подкрепа на феновете, които дори и след определено слаби игри не се обърнаха срещу отбора и треньорите.

Как се разви сезонът за младия отбор на „железничарите” коментира старши треньорът Марин Байчев:

Мисля че направихме добър сезон, особено с оглед на това, че за пореден път „Локомотив” започна от нулата през лятото. Трябваше да сглобяваме съвсем нов отбор, разчитайки само на горнооряховски футболисти и момчета от региона. Около няколко опитни играчи трябваше да израстват местните юноши – такава беше идеята в началото, и мисля, че се получи.

Целта ни беше да направим отбор, който да се държи в челото на таблицата и в който да се налагат младите момчета. Още преди да започне шампионатът казах на футболистите, че искам да се борят за победа във всеки мач и те го направиха.

Имахме добра лятна подготовка и тръгнахме много силно. В първите си срещи „Локо” беше с класа над съперниците, а и твърдя, че през целия сезон имахме много добри мачове. Особено в турнира за Купата на България, където се изправихме срещу отбори от Първа и Втора лига като „Нефтохимик” и „Ботев” (Враца) и най-вече срещу шампиона „Лудогорец”. Продължаваме и за Аматьорската лига, където останахме единствен отбор от областта за следващия етап.

Имахме обаче и слаби мачове, но не бих обвинил момчетата. Все пак ние сме аматьорски отбор. Повечето ни играчи през деня работят, а тренират вечер. Натрупа се умора в един много сгъстен цикъл от мачове. Принудени бяхме да играем на много лоши терени, където главната цел беше да се пазим. Там дойдоха и лошите резултати. Имаше и отпускане срещу по-слаби съперници, което ни поднесе лоша шега. Така че не казвам, че нямахме грешки, но като цяло беше добър сезон за нас.

Получи се и добър колектив. Съжалявам да чувам слухове, че имало разнобой между млади и стари в отбора. Това не е вярно и се надявам да не са нарочни инсинуации за изкуствено създаване на напрежение в отбора. Един клуб има нужда както от опитните играчи, така и от младите. При нас се получи добра спойка. Покрай опитните младите израстват по-бързо и това ни позволи да наложим доста местни момчета в основния състав. Други имаха по-малко игрово време, но и пред тях има добър път за развитие.

И не на последно място да кажа благодаря на нашите фенове, които ни подкрепяха във всеки мач, дори и тогава, когато играехме слабо. С публиката си „Локо” се приближава до класните отбори в България, сред които му е мястото, стига един ден да се намери сигурно и трайно финансиране за футбола в Горна Оряховица.


Ключови думи
Марин Байчев ОФК Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати