Петък, 10 Мар 2023
            
Горна Оряховица Общество

За първи път от години ВиК „Йовковци“ ремонтира разкопаните при авария улици, започват от Горна Оряховица и Велико Търново

  09.12.2022 11:07
За първи път от години ВиК „Йовковци“ ремонтира разкопаните при авария улици, започват от Горна Оряховица и Велико Търново

След години натиск от общини и граждани, ВиК „Йовковци“ най-накрая започна да възстановява разкопаните след ремонти улици. Първите облагодетелствани са жителите на  Горна Оряховица и Велико Търново, където уличните ремонти вече вървят. Парите, предвидени за дейността обаче не са много и за да има по малко за всички общини, няма как да бъдат възстановени наведнъж всичките дупки, останали след ремонт на ВиК мрежата.
Преди години ВиК „Йовковци“ разполагаше със собствена строителна група, която се занимаваше с възстановяването на улиците след авариен ремонт. В един момент беше решено, че е скъпо да се поддържа такова звено и ще е по-добре услугата да се възлага на външен изпълнител. Само че минаха години, докато се реши този въпрос и през това време се натрупаха много дупки за изкърпване, а и се казаха доста тежки упреци срещу ВиК – не само от гражданите, но и от общините, които пък обират недоволството на своите жители.
В крайна сметка още при предишния управител на ВиК „Йовковци“ инж. Димитър Владов бе подготвена процедура за избор на фирма, която да възстановява улиците. На 20 септември бе обявена поръчка за избор с покана. Поканената фирма е „Пътни строежи – Велико Търново“, чиято оферта е преценена като удовлетворяваща и от 1 ноември между ВиК „Йовковци“ и „Пътни строежи – Велико Търново“ има договор. Строителната фирма се наема да възстановява пътните настилки след извършени аварийни ремонти по задание на водния оператор.
Предвидената сума в договора е 270 000 лева. Договорът е за една година или до изчерпване на средствата, предвидени във финансовата рамка.
В Горна Оряховица екип на „Пътни строежи – Велико Търново“ вече работи цяла седмица по зададени от ВиК обекти. Направени са 10-12 улици, предимно в централната градска част и с по-натоварен трафик. В последните дни се работи по „19 февруари“, „Никола Петров“ и „Панайот Цвикев“. Със сигурност няма да се възстановят всички надупчени улици, но поне най-фрапиращите места по центъра би трябвало да са вече в по-добро състояние.
Елена ВЕЛКОВА


Ключови думи
Вик асфалтиране
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати