Понеделник, 24 Oct 2022
            
Велико Търново Общество

Две лобита се борят за ВиК „Йовковци”, а битката заприлича на цирк с изчезването на протокола от Общото събрание

  25.07.2022 17:53
Две лобита се борят за ВиК „Йовковци”, а битката заприлича на цирк с изчезването на протокола от Общото събрание

Общо събрание на ВиК „Йовковци” днес трябваше да реши кой ще е новият управител на дружеството. След разигралия се цирк обаче още не е ясно има ли нов шеф или битката между двете лобита в самото ВиК взема нов обрат.

Сегашният управител инж. Димитър Владов навърши възраст за пенсия и трябваше да освободи мястото още миналата година. Един от служебните кабинети обяви конкурс и той бе спечелен от бившия управител на ВиК в Харманли Атанас Стоев. Тогава обаче всички общини се възпротивиха и поискаха да има местен човек начело на ВиК „Йовковци”. И понеже рокадата ставаше точно между предаването на властта между служебното правителство и правителството на четворната коалиция, инж. Владов си остана на поста.
Миналият месец обаче държавата решава да направи смяна и на негово място да сложи досегашния главен инженер Илия Сирмов, който има подкрепата и на някои общини. На 21 юни е направено Общо събрание, което взема такова решение. Междувременно обаче решенията от юни са оспорени в Окръжен съд заради процедурни нарушения.

И така преди няколко дни общините съдружници във ВиК са получили две покани за Общо събрание. В едната, която идва от МРРБ, е предвидено утвърждаването на Сирмов. В другата, разпращана от сегашния шеф инж. Димитър Владов, се предвижда като първа точка отмяна на решенията от 21 юни. Следващата точка е заявление за освобождаване на управителя по негово заявление. След това са направени две предложения за избор на управител до провеждане на конкурс - сегашния заместник инж. Росен Трифонов и инж. Калин Нейчев, сега ръководител на направление.

В днешното събрание, освен представителя на държавата, участвали само представители на Павликени и Сухиндол. Повечето от общините са се отказали да участват в Общото събрание, оправдавайки се, че не са имали време да организират извънредни заседания на Общинските съвети, на които да се вземе решение как да се гласува в тази ситуация. Това по принцип не е проблем за избора, тъй като държавата има 51% от дружеството и нейният глас е решаващ. Общото събрание обаче така и не могло да приключи, тъй като изчезнали протоколът за провеждането му и документи. Започнало е издирване на човека, който отнесъл документите, така че циркът ВиК продължава.


Ключови думи
ВиК управител
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати