Вторник, 21 Фев 2023
            
Велико Търново Общество

Ученици от Гимназията по туризъм единствени от областта бяха одобрени за участие в Академия за млади лидери

  22.11.2022 10:35
Ученици от Гимназията по туризъм единствени от областта бяха одобрени за участие в Академия за млади лидери

Възпитаници на Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново кандидатстваха и бяха одобрени за участие в „Академия за млади лидери“. Обученията се провеждат в 6 различни града в България – Сандански, Ямбол, Враца, Търговище, Габрово и Кърджали. Право на участие във всяко едно издание имат 30 младежи на възраст от 15 до 29 години. Гимназията по туризъм бе единственото училище от Великотърновска област, чиито ученици бяха включени.

Обучението се проведе в периода 18-20 ноември в град Търговище. В него от ПГТ участваха Пресияна Янкова и Сияна Костадинова от 9 клас, спец. „Екскурзоводско обслужване“; Преслав Панайотов, Пресияна Филипова от 10 клас и Даниел Димитров от 11 клас, спец. „Организация на туризма и свободното време“; Божидара Христова от 10 клас, спец. „Администратор в хотелиерството“; Андриана Рускова и София Ламбова от 10 клас, спец. „Рекламна графика“. Ръководител на групата бе Бистра Стефанова, учител по история и цивилизации.

Обученията са част от дейностите по проект „Европейска година на младежта, Национални координатори – България“, финансиран от Европейската комисия по Договор за безвъзмездна финансова помощ № EAC-2022-0233. Чрез методите на неформалното образование и интерактивни модели на работа, младежите се запознаха с темите Младежко лидерство. Видове лидерство – нагласи, умения, участие; Умения на бъдещето – какво да научим да правим днес, за да преуспеем утре; Принос за общността, обществото и света – лидерството на утрешния ден; Ценности, принципи, цели – да направим света по-добро място с основано на ценности лидерство./ сн. ПГТ "Д-р Васил Берон"


Ключови думи
ПГТ "д-р Васил Берон"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати