Понеделник, 20 Фев 2023
            
Горна Оряховица Други

ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ стана на 63 г.

  21.11.2022 12:13
ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ стана на 63 г.

63-та годишнина от създаването си посрещна днес ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ в Горна Оряховица. През всички тях Електрото, както разговорно е наричано учебното заведение, не спира да работи за реномето си. Така гимназията се налага като лице на образованието в общината и става все по-търсена от младите хора.

Празникът събра на едно място няколко поколения от голямото семейство на ломоносовци. По-големите не криеха гордостта си, че са завършили именно ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“, а настоящите възпитаници – амбицията си да отговорят на високите очаквания към всички тях.

Делото на нашия патрон винаги е било отговорност за ломоносовци. Всеки, прекрачил прага на гимназията през тези 63 г., е оставил нещо от себе си. Учители и ученици не спират да градят заедно общия си дом – училището. Скъпи ученици, вие сте надеждата и бъдещето. Бъдете силни и следвайте мечтите си, почитайте всеотдайността на учителите си, поръча на гимназистите директорът на на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ инж. Милена Димитрова.

Бъдете все така успешни, пожела от името на областния управител инж. Георги Гугучков заместникът му Петя Райкова.

Екипът и учениците бяха поздравени и от името на кмета инж. Добромир Добрев. Училището ви се утвърди като институция, в която много поколения са получили отлично образование и добро възпитание. Открили са призванието си в живота. Зад вас стои 63-годишна история. Днес с гордост можем да кажем, че ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ изпълнява успешно мисията си да ражда амбиции и сбъдва мечти, каза зам.-кметът Стефчо Алипиев.  

Ако културата е душата на една нация, то образованието е нейното лице. От 63 г. насам ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ е етикет за качество на образованието в община Горна Оряховица. Пожелавам на педагогическия екип най-вече здраве, а на младите хора – да не стоят в зоната на комфорт, защото тя не дава растеж, честити празника и народният представител Димитър Николов.

Да не спират да преследват мечтите си пожела с поздравителен адрес началникът на РУО във Велико Търново инж. Розалия Личева. Такива адреси изпратиха много училища, партньори на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“, приятели на гимназията. Висока оценка бе получена и от академичната общност на 3 университета – техническите във Варна и Габрово и Русенския. Техни представители не скриха, че възпитаниците на ПГЕЕ са сред най-добре подготвените.

Най-емоционална обаче бе Райна Лалова от първия випуск на гимназията. Тя заръча на следващите поколения от семейството на ломоносовци да продължават да градят името на ПГЕЕ.

Празникът продължи с концерт на сцената на НЧ „Напредък 1869“.


Ключови думи
ПГЕЕ М. В. Ломоносов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати