Вторник, 14 Фев 2023
            
Общество

Народният представител Димитър Николов се срещна с жители на община Златарица

  15.11.2022 15:40
Народният представител Димитър Николов се срещна с жители на община Златарица

С кмета на Златарица и с жители на двете най-големи села в общината се срещна днес народният представител от ГЕРБ-СДС Димитър Николов. Николов бе на място, за да чуе от първо лице темите, които вълнуват хората с различни политически пристрастия - в трите населени места кметовете са от 3 различни политически сили. Своеобразната му изнесена приемна бе съвместна с председателя на Общинския съвет в Златарица Стефан Бранзелов.

Стефан Бранзелов ме ангажира с казуса за нуждата от актуализация на регистъра с недвижимите паметници на културата от национално и местно значение. На сайта на Министерството на културата има такъв списък, но актуален към 2017 г. Много от тези паметници – не само в Златаришко, а и в цялата страна, са саморазрушили се, към други евентуален инвеститорски интерес би бил спъван от остарялата информация... Като член на парламентарната комисия по култура и медии, а и като редови гражданин, темата е важна за мен – всяка една културна ценност трябва да бъде обгрижвана, обясни Димитър Николов.

В Горско Ново село пък той бе помолен за съдействие за ремонт на читалището. Наскоро НЧ „Пробуждане 1902“ отпразнува 120 г. от основаването си. В него дейност развиват групата за автентичен фолклор от Родопите „Извор от Родопа“, а от 2 г. има и танцов състав „Земляци“. Сградата действително се нуждае от ремонт.

Благодаря на кметицата Николинка Хаджиева, че заостри вниманието ми, каза Николов.  

В Родина той и Бранзелов бяха посрещнати от кметицата Даниела Ангелова. Селото, което тя ръководи, ще празнува тази събота. Деня хората ще прекарат с близките си, а вечерта, със съдействието на Община Златарица, за жители и гости е осигурена музикална програма. Според Даниела Ангелова, през последните 2-3 г. има голям интерес към имоти в селото. Да се установят тук решават дори хора от Варна и Бургас. Селото се оживява, и то от млади хора.

Благодаря ви, че не късате връзката с региона ни и идвате при нас не само по време на предизборна кампания, обърна се към Димитър Николов кметът на Златарица Михаил Ганев.

Работя, за да заслужавам такава оценка. Ценим и търсим мнението на всеки. За нас гражданите от малките населени места в никакъв случай не са по-малко важни от големите областни и общински центрове. Темата със съставянето на редовно правителство владее с пълна сила кметове и граждани. Хората се вълнуват дали ще бъдат осигурени с дърва за огрев на поносими цени, ще бъде ли обуздана динамиката на основни стоки и услуги. Ние се ангажираме да работим в посока съставяне на редовно правителство, което да се обърне с лице към актуалните проблеми пред бизнеса и хората, коментира още народният представител.


Ключови думи
Димитър Николов Златарица Стефан Бранзелов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати