Неделя, 29 Яну 2023
            
Горна Оряховица Общество

В Поликраище ще почетат героите си

  30.10.2022 07:19
В Поликраище ще почетат героите си

На 7 ноември (понеделник) в Поликраище с военен ритуал „Деня на героите“ ще бъдат почетени 132-та загинали от селото във войните за национално обединение. Траурната церемония е посветена на 110 години от Балканската война.

Пред паметниците на почетен караул ще застане представителна военна част от НВУ, а началото на церемонията е в 15 ч. Очаква се за нея да пристигнат областният управител и представители на военното министерство. Церемонията включва припомняне на историята на Деня на героите на Поликраище и поменаване имената на героите от селото с датата на героичната им гибел и мястото, където са загинали за България. Ще бъде отслужена панихида. Ще бъдат удостоени с почетното звание "Герой на Поликраище и България" героите и ще бъдат връчени специални художествено изработени отличия на техни потомци. Ще бъдат наградени личности, допринесли за всестранния възход на Поликрайще.

След траурната церемония ще се проведе среща с народни представители. Поканени са кметовете на всички околни селища.

"Преди 70 години на Деня на героите на Поликраище и на военната панихида са присъствали повече от 5000 души. Това е било най-важният ден на памет за Поликрайще. Разчитаме, че и сега присъствието на гражданството ще бъде внушително. Каним всички близки на загиналите герои, наши съселяни и наши приятели да почетем и уважим подвига на тези българи, отдали живота си за България.", приканват още от ИК.


Ключови думи
Ден на героите Поликраище
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати