Петък, 27 Яну 2023
            
Горна Оряховица Други

РУО награди ученици на ОУ „Иван Вазов“, които направиха филм за художника Недялко Каранешев

  28.10.2022 07:53
РУО награди ученици на ОУ „Иван Вазов“, които направиха филм за художника Недялко Каранешев

Регионалното управление на образованието – Велико Търново награди осем училища от областта за изготвяне на презентации и филми, посветени на бележити народни будители. Тема на тазгодишната инициатива е „Горди потомци на святи и достойни деди – будители от родния край“.

Началникът на РУО – Велико Търново – инж. Розалия Личева приветства всички учители и ученици, които се включиха в инициативата посветена на 1-ви ноември.

Създадените презентации и видеофилми са резултат от съвместните проучвания на ученици, учители, представители на читалища, музеи и библиотеки от област Велико Търново.  Основателят на първата художествена галерия в Горна Оряховица – Недялко Каранешев бе представен от ОУ „Иван Вазов“ – Горна Оряховицица.

Сред гостите на събитието бяха още директор на дирекция “Образование, младежки дейности и спорт” в Община Велико Търново  Пенка Игнатова, зам.-директорът на РБ „П. Р. Славейков“ Иван Александров, началник на отдел „Образование“ към община Свищов Румяна Кузева, Ивелина Върбанова, специалист „Образование“ в община Горна Оряховица и д-р Деница Александрова, уредник на Художествена галерия „Недялко Каранешев“.

Участниците от клуб „Дигитален свят“, с ръководител Гергана Павлова задълбочено проучиха интересни факти свързани с живота и делото на този виден художник, историк и общественик. Огромно съдействие за изготвяне на филм посветен на Недялко Каранешев оказа уредникът на Художествена галерия „Недялко Каранешев“ – д-р Деница Александрова. При посещението си в изложбената зала учениците от 4 а клас имаха възможността да се запознаят с оригинални творби на великия художник, съхранявани във фонда на галерията. Малките ученици разказаха за емоциите свързани с участието в инициативата в ефира на общинско радио Горна Оряховица.

Малчуганите са отличени с грамота за отлично представяне от РУО- Велико Търново. и получиха като подарък за училищната библиотека екземпляр от книгата „Пътеводител на град Велико Търново и околността му” от Моско Москов.

 


Ключови думи
ОУ "Иван Вазов"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати