Сряда, 26 Oct 2022
            
Горна Оряховица Други

Нептуново кръщение получиха децата на ОУ „Иван Вазов“

  27.07.2022 15:45
Нептуново кръщение получиха децата на ОУ „Иван Вазов“

Екипът от квалифицирани педагогически специалисти на лятна занималня към ОУ „Иван Вазов“ се грижи за щастието на децата и спокойствието на родителите и по време на лятната ваканция. През горещия юли месец децата се забавлявят, докато развиват творческите си умения. В комбинация с прекрасното лятно време децата отбелязаха деня на свети Пантелеймон,  впускайки се в незабравимо приключение по време на организирания за тях  морски празник „на борда“ на ОУ Иван Вазов“. Народът ни нарича този празник Воден Пантелей, което е свързано с поверието, че светецът е господар на силните дъждове.

В продължение на няколко седмици дните на малчуганите бяха изпълнени с подготовка на това морско приключение. Учениците от Лятната академия разгледаха експонатите в градската  художествена галерия “Недялко Каранешев”, за да получат творческо вдъхновение. Сръчните им ръчички и креативните им мисли създадоха един запомнящ се морски рай. По време на морския празник децата имаха възможност да представят в морската градина изработените от тях сувенири от морски миди, свещници от рапани, хартиени плодове. Своите плажни кърпи разстелиха до импровизирания морски бряг и  създаденото от тях приказно морско дъно. Изживяването бе още по-вълнуващо и уникално, когато малчуганите получиха морско кръщене от Нептун, в чиято роля бе директорът на училището Иван Момъков.

„Нептун, син на Сатурн и брат на Юпитер и Плутон, цар на Екватора, княз на Екваториалните зони и Велик господар и повелител на моретата и бурите...“. Така започва текстът на документа, получен от всяко дете и удостоверяващ неговото морско кръщене с морско  име,  подхождащо на характера му.  

Ученици, учители и родители сътвориха заедно детски празник с дъх на море, който малчуганите ще  помнят и като пораснат, а може би някои от тях ще свържат живота си с морето и като големи. Попътен вятър на всички свързали живота си с морето.


Ключови думи
ОУ "Иван Вазов" Нептоново кръщене
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати